De senaste två veckorna har det inte gått att köpa grillkol på Hemköp i Frösunda. Foto: Mostphotos

Säljer inte grillkol – trots hävt förbud

Det blev tillåtet att grilla på egen tomt för en vecka sedan. Trots det väljer Hemköp i Frösunda att inte ha grillkol på hyllorna. – Vädret får lugna sig lite mer innan vi tar fram det, säger butikschefen Alexander Rosmark.

  • Publicerad 18:37, 6 aug 2018

Den 25 juli blev det förbjudet att elda även på egen tomt i hela Stockholms län. I samband med det slutade Hemköp i Frösunda att sälja grillkol.

Det totala eldningsförbudet gällde dock inte länge. För en vecka sedan blev det tillåtet att grilla på egen tomt igen.

Trots det finns det fortfarande inget grillkol på Hemköps hyllor i Frösunda .

– Vi har valt att ta bort det tills vädret lugnar sig lite mer. Det började regna först för några dagar sedan och det är fortfarande torrt på marken. Men om det regnar några gånger till så kommer vi plocka fram grillkolet, säger butikschefen Alexander Rosmark.

Hur har kunderna reagerat på det? 

– De har varit förestående. Ingen har missat att det har varit grillförbud i sommar, och vi är inte den enda butiken som har tagit bort det.

Försäljningen påverkad av den varma sommaren

Sommarens varma väder har påverkat butikens försäljning även på andra sätt.

– Vi har framför allt sålt ovanligt mycket vatten. Sedan har vi sålt ännu mer glass än vi brukar även fast det alltid brukar sälja bra här. Och just nu har vi brist på öl, säger Rosmark.

Det som har sålt sämre än normalt är grillrelaterat.

– Engångsgrillar slutade vi sälja långt innan grillkolet plockades bort. Och kött som folk brukar grilla har inte gått åt lika mycket som vanligt av förklarliga skäl.

Men matbutiken i Frösunda har inte tvingats slänga särskilt mycket ändå.

– Vi har varit bra på att stoppa våra leveranser.