Vänsterpartiet tycker att staden ska sälja Östermalmshallen. Foto: Karoline Montero Araya

"Sälj Östermalmshallen"

Vänsterpartiet (V) föreslår i ett utspel att Stockholms stad ska sälja den nyrenoverade Östermalmshallen och lägga pengarna på idrotten i stället.

  • Publicerad 14:48, 16 okt 2020

V har tidigare varit skeptiska till att sälja Stockholms saluhallar. Men när det kommer till Östermalmshallen har partiet ändrat åsikt och tycker att pengarna från Östermalmshallen ska satsas på idrotten så att unga kan få bättre träningsförutsättningar.

– Barn och ungdomar borde inte behöva träna klockan 23 på kvällen på grund av bristen på träningstider och anläggningar. Men tyvärr finns det i nuläget inte tillräckligt med pengar avsatta för att staden ska ha råd att bygga bort bristen på hallar och planer. Det är därför vi menar att staden bör sälja Östermalmshallen och lägga pengarna på idrotten, säger Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd, i ett pressmeddelande.

I mars i år öppnade Östermalmshallen igen efter en omfattande renovering. V ser upprustningen av saluhallen som någonting positivt. De tror att den nu kan tilltala rätt köpare som kan driva vidare hallen på samma sätt som den drivs idag.

På fastighetsnämndens möte, tisdag den 20 oktober, kommer V att ta upp förslaget. Förslaget är en del av partiets oppositionsbudget för Stockholms stad.