Salems starke man ska fundera på slutet

Han började som kommunalråd 1998. Ingen kommunstyrelseordförande i länet har suttit längre tid än Moderaternas Lennart Kalderén i Salem. Nu börjar funderingarna på ett avslut smyga sig på. – I takt med stigande ålder så funderar man ju, för det här är inget vanligt jobb, säger Lennart Kalderén.

  • Publicerad 10:31, 13 sep 2016

Det är ingen duvunge inom politiken det handlar om. Lennart Kalderén började i Botkyrkas kommunfullmäktige 1978 – alltså fem år innan Salem blev egen kommun efter en folkomröstning. Han var då 20 år gammal.

Tjugo år senare, 1998, blev Lennart Kalderén kommunstyrelsens ordförande i Salem och på den positionen har han suttit kvar sedan dess. Det gör Lennart Kalderén till den kommunstyrelseordförande i Stockholms län som suttit längst vid makten.

I samband med en intervju med Mitt i Botkyrka Salem kring nästa valrörelse fick den nu 58-årige Kalderén frågan.

Är du övertygad om att fortsätta?

– .Jag får fundera inför nomineringarna nästa år om jag ska fortsätta. Just nu är jag mest inriktad på andra planer för kommunen, säger Kalderén.

Tankarna på hur länge han ska vara kvar som kommunens högsta politiker finns dock där.

– Men i takt med stigande ålder så funderar man ju, för det här är inget vanligt jobb. Men jag trivs, Salem utvecklas bra och vi har ett bra politiskt samarbete. Det finns inga yttre stimuli som säger åt mig att sluta nu. Det är mer om att man funderar kring åtagandet i sig, resonerar Lennart Kalderén.

Läs mer: Nya områden valfråga i Salem