Tina Teljstedt (KD) och Martin Normark (L) invigde ett nyrenoverat Café 4 tidigare i maj. Foto: Upplands-Bro kommun

Saknad träffpunkt tillbaka: Café 4 återinvigt

Torsdagen den 19 maj återinvigdes Café 4 i Kungsängen av Upplands-Bro kommun.

  • Publicerad 15:07, 27 maj 2022

I oktober 2020 kom beskedet att den populära träffpunkten Café 4 i Kungsängen slagit igen.

Vid tidpunkten mötte Mitt i 90-åriga Aina Rehnberg som kände sig bekymrad över att inte längre kunna träffa sina vänner på träffpunkten. Fram till att lokalerna stängde ner drevs caféet som en del av den dagliga verksamheten.

Social träffpunkt för äldre försvinner

– Café 4, den dagliga verksamheten, kommer inte öppnas i den form som den fanns i innan pandemin. Alla de som tidigare deltagit i verksamheten har fått nya placeringar, sa socialchefen Helena Åman till tidningen då.

På frågan vad socialchefen ville säga till de äldre som sörjde att en social träffpunkt plötsligt försvann sa Helena Åman:

– Om man vill besöka en caféverksamhet så finns möjligheten att besöka kommersiella aktörer i närområdet.

Från vänster: Pia Skröder, Sofia Lervik och Sadiye Er, Café 4:an och Helena Åman, socialchef i Upplands-bro kommun. Foto: Upplands-bro kommun

Torsdagen den 19 maj 2022 återinvigdes Café 4 av kommunen.

Under närvaro av äldre- och omsorgsnämndens ordförande Tina Teljstedt (KD) och socialnämndens ordförande Martin Normark (L) fick publiken efter bandklippning äta hembakat fikabröd och titta runt i de nyrenoverade lokalerna.

Någon daglig verksamhet blir det inte mer i lokalen.

Istället så kommer nya Café 4 drivas av invånare som står långt i från arbetsmarknaden. Det kan röra sig om individer med försörjningsstöd, hemmasittande ungdomar eller människor med missbruksproblematik.

Caféverksamheten är tänkt att fungera som en väg tillbaka till arbetsmarknaden.

– Det är väldigt roligt att vi kan öppna caféet igen, det finns ett behov av bra mötesplatser för alla åldrar. Nu ser vi fram emot att lokalerna kan fyllas med aktiviteter och liv, efter en lång period präglad av restriktioner och pandemi, sa Martin Normark i samband med invigningen.

Nya Café 4

Kafét kommer att vara öppet Måndag-fredag 09-15.

Man serverar hembakat, lättare lunch som sallad, pajer och smörgåsar. 

Källa: Upplands-Bro kommun

Visa merVisa mindre

Tunnlar får ny konstkostym

Skapade pågår i Bro En annan del av konstfestivalen i Bro tar sitt uttryck i ortens gångtunnlar. Här skapar ungdomar nya bilder att uppleva för de som passerar förbi.tisdag 5/7 14:50

140 bostäder när planerna för Säbyholm är klubbade

Val 2022: Hur vill politikerna värna natur och landsbygd? Nu ska Säbyholm utvecklas med 140 nya bostäder och en badplats. Det här står klart efter att en majoritet av politikerna röstat för en ny detaljplan för området.måndag 4/7 17:10