Såhär kan husen i Kristineberg se ut

Förra veckan offentliggjordes vilka sju företag som får bygga i Kristineberg. Nu visar en av byggherrarna skisser på hur husen i området kan komma att se ut.

  • Publicerad 15:53, 19 dec 2016

I Kristineberg finns nu bara skog. Mycket av skogen är så kallad hällmarksskog med tallar uppåt 300 år gamla. När det beslutades att området Kristineberg skulle byggas fanns stor oro för att skogen skulle går förlorad.

Vallentuna kommun har beslutat att låta naturen ta stor plats när skogen bebyggs.

Det har företagen som får bygga i området tagit fasta på.

Företaget Titania släppte idag en bild på hur bebyggelsen kan komma att se ut. Radhusen de skissat är diskret träfärgare och ligger direkt lingon- och blåbärsris bland tallarna.

Företager titania är ett av sju som får bygga i området. De ska bygga 40 kedjehus, 75 radhus och 12 villor på en yta av 20 000 kvadratmeter.

När Kristineberg- som ligger öster om Arningeleden, cirka två kilometer från centrala Vallentuna –  är klart kommer det att finnas 1800 bostäder här. Två områden i Kristineberg ska få tätare och högre bebyggelse. Här kommer skola restauranger och ett litet centrum finnas.

 

Fakta

"Vallentunalådor" Tyckt på sociala medier

”Vilken hänsyn tas till vad läsarna, eller Vallentunas invånare tycker. Även om man bygger dessa klassiska ”vallentunalådorna” kommer de som bor i området inte att utnyttja Vallentuna centrum. Inköpen kommer att ske i Arninge, som ligger nära och har bekväm anslutning till Arningeleden….”

”Snygga!! Passar in fint i naturen”

”Gräsliga”

”…. varför denna lådhysteri?”

Källa: Mitt i Valletunastegets Facebooksida
Visa merVisa mindre