Barnen från förskolan Stella Nova målar stenar i sagoskogen i Hallonbergsparken. Barnen lade själva, före renoveringen, förslag på vad som skulle finnas i sagoskogen.

Sagoskog och konstgräs i rustade Hallonbergsparken

Ny konstgräsplan och en sagoskog för de allra yngsta. I sommar öppnar upprustade Hallonbergsparken som förhoppningsvis blir en destination för alla sundbybergare.

  • Publicerad 01:15, 19 maj 2021

Förra sommaren började parkupprustningen och nu är nästan allt klart.

Parken hade under en tid varit i behov av en renovering eftersom lekredskapen och markmaterialen varit slitna.

– Vi hoppas det här blir ett lyft för Hallonbergen och en destination för alla sundbybergare, ungefär som Tornparken är i dag, säger Marcus Göpel, fastighetschef på Förvaltaren som äger marken.

Parken, som ligger ett stenkast från Hallonbergens centrum, har också haft för dålig variation i utbudet för olika åldrar.

– Nu blir det blir en park för alla. Trollstig och sandlådor för de yngre men även fotbollsplan och basket för de lite äldre, säger Marcus Göpel.

Grusplanen byts alltså ut mot en konstgräsplan och en basketplan kommer också finnas i parken. Även en linbana har byggts.

Den nya sagoskogen, eller trollstigen, har skapats efter förslag från barn i närliggande förskolan Stella Nova.

– Barnen har fått göra inspirationsbilder på hur de vill att det ska bli vilket omarbetats till en sagoskog med stigar och formationer, säger Marcus Göpel.

Barnen från förskolan fick i maj också måla stenar i sagoskogen för att cirkeln skulle vara sluten så att säga.

Belysningen ska bli bättre och buskage röjs för att parken ska kännas tryggare. Parken öppnas också upp både mot Hallonstråket och mot klipporna och utegymmet.

– Förhoppningsvis blir det lite picknickar och grillkvällar i sommarsolen på klipporna, säger Marcus Göpel.

När kan parken öppnas för allmänheten?

– Det pågår arbete fortfarande och snart kommer parken besiktigas. Den kan invigas i mitten av juni skulle jag tro, säger Marcus Göpel.

Barnen från förskolan Stella Nova målar stenar i sagoskogen i Hallonbergsparken. Barnen lade själva, före renoveringen, förslag på vad som skulle finnas i sagoskogen. Foto: Förvaltaren

Det här ska finnas i rustade parken

Linbana

Utegym

Sagopark

Fotbollsplan

Lekhus

Promenadstråk

Mysdel med småbarnslek och slingerbanor

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvällsfotbollen är i gång igen på Örvallen

Nyheter Och i år expanderar kvällsfotbollen till Rissne IP Kvällsfotbollen har redan börjat på Örvallen. Under årets sommarlov kommer Sundbybergs IK dessutom att köra den uppskattade fotbollen på Rissne IP.onsdag 23/6 9:14

Förvaltarens nya projekt ska stoppa våld i nära relationer

Nyheter "Kan vara skillnad mellan liv och död" "Tillsammans bryr vi oss" är Förvaltarens nya projekt som ska ge hyresgäster verktyg att agera om de misstänker våld i nära relationer hos en granne.måndag 21/6 1:15

Läraren Hanna fick svår covid fyra dagar före sprutan

Nyheter "Efter att ha klarat mig i 1,5 år snubblade jag på mållinjen" I våras skrev Hanna Gustafsons fjärdeklassare på Väsbyskolan brev och ritade teckningar till IVA-personalen på länets sjukhus för att peppa dem. Några månader senare blev hon själv inlagd för svår...söndag 20/6 6:30