Förra sommaren började parkupprustningen och nu är nästan allt klart.

Parken hade under en tid varit i behov av en renovering eftersom lekredskapen och markmaterialen varit slitna.

– Vi hoppas det här blir ett lyft för Hallonbergen och en destination för alla sundbybergare, ungefär som Tornparken är i dag, säger Marcus Göpel, fastighetschef på Förvaltaren som äger marken.

Parken, som ligger ett stenkast från Hallonbergens centrum, har också haft för dålig variation i utbudet för olika åldrar.

– Nu blir det blir en park för alla. Trollstig och sandlådor för de yngre men även fotbollsplan och basket för de lite äldre, säger Marcus Göpel.

Grusplanen byts alltså ut mot en konstgräsplan och en basketplan kommer också finnas i parken. Även en linbana har byggts.

Den nya sagoskogen, eller trollstigen, har skapats efter förslag från barn i närliggande förskolan Stella Nova.

– Barnen har fått göra inspirationsbilder på hur de vill att det ska bli vilket omarbetats till en sagoskog med stigar och formationer, säger Marcus Göpel.

Barnen från förskolan fick i maj också måla stenar i sagoskogen för att cirkeln skulle vara sluten så att säga.

Belysningen ska bli bättre och buskage röjs för att parken ska kännas tryggare. Parken öppnas också upp både mot Hallonstråket och mot klipporna och utegymmet.

– Förhoppningsvis blir det lite picknickar och grillkvällar i sommarsolen på klipporna, säger Marcus Göpel.

När kan parken öppnas för allmänheten?

– Det pågår arbete fortfarande och snart kommer parken besiktigas. Den kan invigas i mitten av juni skulle jag tro, säger Marcus Göpel.