Sofia Örberg från Farsta lyckades fånga ljusfenomenet på bild Foto: Läsarbild Sofia Örberg

Såg du norrskenet över söderort?

Under söndagskvällen gick det vackra ljusfenomenet att se i flera delar av stan. Farstabon Sofia Örberg var en av de som lyckades få med norrskenet på bild. – Det var jättehäftigt, säger hon.

  • Publicerad 11:00, 8 okt 2018

Sofia Örberg är en av de som hade turen att se norrskenet igår kväll. Från det öppna sovrumsfönstret i Farsta lyckades hon fånga det gröna skenet på bild.

– Det var väldigt dramatiskt och med full aktivitet, jag tror att det varade i cirka 30 minuter. Jag kände att jag måste verkligen fota det här så jag sprang runt i lägenheten och letade efter kamera och stativ, säger hon.

Sofia Örberg säger att hon följer en sida på Facebook som postar norrskenets aktiviteter över hela landet. På så vis fick hon tipset om möjligheten till att se fenomenet i Farsta.

– Det var någon i gruppen som skrev att de sett Norrsken i Tyresta. Jag har alltid velat se Norrsken så jag kände att det här måste jag ju se. Det var jättehäftigt.  Jag har till och med varit på Island i hopp om att få se Norrsken så jag trodde aldrig att jag skulle se det hemma i Farsta.

Från en balkong på Färnebogatan, Farsta. Foto: Emil Grundén

Norrskenet från Liljeholmskajen. Foto: Anders Green.

Fotade du också norrskenet igår? Maila Kristina.sandstrom@mitti.se