Kommunalrådet Johan Storåkers (L) beklagar att tillräckligt åtgärder inte har vidtagits i Rissne. Foto: Stefan Källstigen

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.

  • Publicerad 15:15, 8 maj 2021

Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden vill vänta med besked om huruvida staden ska erbjuda hälsokontroller för fler anställda eller ungdomar.

Har staden tagit tillräckligt med arbetsgivaransvar under de här åren?

– Det finns anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar. Som ansvarigt kommunalråd går det aldrig att fly ansvar och jag kommer verkligen bevaka arbetsgivarfrågorna framåt så att något sådant här inte ska kunna ske igen.

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Politikerna informerades om de långvariga problemen först när oppositionen lyfte frågan våren 2021. Storåkers hade önskat mer information från sin förvaltning.

– Självklart kommer händelsen leda till att vi behöver diskutera ännu mer noggrant hur vi följer upp arbetsmiljö och arbetsgivaransvar.

Hälsoproblem allvarliga

Det är tjänstemän som har beslutat om den stundande omorganisationen. Den har enligt personal som Mitt i talat med lett till personalbrist och att Rissne har blivit helt utan aktiviteter.

Under maj hoppas staden kunna öppna fritidsverksamhet i klubbstugan vid Rissne IP. Till hösten lovar staden att en fritidsgård ska vara öppen i Rissne.

Har omorganisationen något att göra med att de anställda klagat på arbetsmiljön?

– Jag vill varken spekulera i eller kommentera diskussioner eller personalrelationer inom förvaltningen, även om jag alltid har ett övergripande arbetsgivaransvar, säger Johan Storåkers.

Hur ser du på att flera i personalen vittnar om hälsoproblem?

– Det är mycket allvarligt. Att personalen har hälsoproblem med anledning av arbetet är aldrig acceptabelt, säger Johan Storåkers.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Polisen har fått "intressanta vittnesmål" efter skott mot buss

Nyheter Besök i Hallonbergen bar frukt "Intressanta vittnesmål" har inkommit efter fredagens skott mot en buss i Hallonbergen, uppger polisen. På måndagseftermiddagen hade ingen ännu gripits misstänkt för gärningen.tisdag 4/10 8:50

Bussbolaget om skjutningen: "Svårt att skydda sig"

Nyheter SL-buss träffades av kulor i Hallonbergen Skjutningen mot en buss i Hallonbergen är en väldigt allvarlig händelse, säger Christer Ekelund på bussoperatören VR. Samtidigt är det svårt för förarna att skydda sig när sådana händelser väl sker.måndag 3/10 16:30

Så kulturboostar du inför höstmörkret

Nyheter Stor guide: ✓Konstutställningar ✓Författarkvällar ✓Livemusik ✓Barnteater Nu drar kulturhösten i gång i Sundbyberg. Här finns allt från konstutställningar till livemusik och teater för att skapa lite liv i luckan när mörkret faller på.måndag 3/10 11:42