Kommunalrådet Johan Storåkers (L) beklagar att tillräckligt åtgärder inte har vidtagits i Rissne. Foto: Stefan Källstigen

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.

  • Publicerad 15:15, 8 maj 2021

Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden vill vänta med besked om huruvida staden ska erbjuda hälsokontroller för fler anställda eller ungdomar.

Har staden tagit tillräckligt med arbetsgivaransvar under de här åren?

– Det finns anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar. Som ansvarigt kommunalråd går det aldrig att fly ansvar och jag kommer verkligen bevaka arbetsgivarfrågorna framåt så att något sådant här inte ska kunna ske igen.

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Politikerna informerades om de långvariga problemen först när oppositionen lyfte frågan våren 2021. Storåkers hade önskat mer information från sin förvaltning.

– Självklart kommer händelsen leda till att vi behöver diskutera ännu mer noggrant hur vi följer upp arbetsmiljö och arbetsgivaransvar.

Hälsoproblem allvarliga

Det är tjänstemän som har beslutat om den stundande omorganisationen. Den har enligt personal som Mitt i talat med lett till personalbrist och att Rissne har blivit helt utan aktiviteter.

Under maj hoppas staden kunna öppna fritidsverksamhet i klubbstugan vid Rissne IP. Till hösten lovar staden att en fritidsgård ska vara öppen i Rissne.

Har omorganisationen något att göra med att de anställda klagat på arbetsmiljön?

– Jag vill varken spekulera i eller kommentera diskussioner eller personalrelationer inom förvaltningen, även om jag alltid har ett övergripande arbetsgivaransvar, säger Johan Storåkers.

Hur ser du på att flera i personalen vittnar om hälsoproblem?

– Det är mycket allvarligt. Att personalen har hälsoproblem med anledning av arbetet är aldrig acceptabelt, säger Johan Storåkers.

Fortkörare upprör Ursviksbor

Nyheter "Kör som galningar" Ursviksbon Anton Smith tröttnade på fortkörarna utanför hans hus och skapade en mjukvara som kunde mäta hastigheten. Resultatet visade att 75 procent av bilisterna i området körde för fort.fredag 23/7 16:21

Staden tar nya tag för att bygga om vid Milot

Nyheter Bostäder ska göra att området känns tryggare Nu tar Sundbybergs stad nya tag med att utveckla Milotområdet i Ursvik – den här gången även med bostäder. "Det ska bli en port mot naturen, istället för en barriär, säger Stefan Bergström (C).måndag 19/7 16:17