Kommunalrådet Johan Storåkers (L) beklagar att tillräckligt åtgärder inte har vidtagits i Rissne. Foto: Stefan Källstigen

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.

  • Publicerad 15:15, 8 maj 2021

Johan Storåkers (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden vill vänta med besked om huruvida staden ska erbjuda hälsokontroller för fler anställda eller ungdomar.

Har staden tagit tillräckligt med arbetsgivaransvar under de här åren?

– Det finns anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar. Som ansvarigt kommunalråd går det aldrig att fly ansvar och jag kommer verkligen bevaka arbetsgivarfrågorna framåt så att något sådant här inte ska kunna ske igen.

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Politikerna informerades om de långvariga problemen först när oppositionen lyfte frågan våren 2021. Storåkers hade önskat mer information från sin förvaltning.

– Självklart kommer händelsen leda till att vi behöver diskutera ännu mer noggrant hur vi följer upp arbetsmiljö och arbetsgivaransvar.

Hälsoproblem allvarliga

Det är tjänstemän som har beslutat om den stundande omorganisationen. Den har enligt personal som Mitt i talat med lett till personalbrist och att Rissne har blivit helt utan aktiviteter.

Under maj hoppas staden kunna öppna fritidsverksamhet i klubbstugan vid Rissne IP. Till hösten lovar staden att en fritidsgård ska vara öppen i Rissne.

Har omorganisationen något att göra med att de anställda klagat på arbetsmiljön?

– Jag vill varken spekulera i eller kommentera diskussioner eller personalrelationer inom förvaltningen, även om jag alltid har ett övergripande arbetsgivaransvar, säger Johan Storåkers.

Hur ser du på att flera i personalen vittnar om hälsoproblem?

– Det är mycket allvarligt. Att personalen har hälsoproblem med anledning av arbetet är aldrig acceptabelt, säger Johan Storåkers.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Jeanette sadlade om till torghandlare under pandemin

Nyheter Vill inspirera fler att byta jobb i coronatider Sundbybergsborna och samborna Jeanette Lindblom och Armanch Saleh har båda enskilda firmor inom hälsa respektive dans. Pandemin stoppade ett stort evenemang och förde dem rakt in i bärbranschen.lördag 19/6 1:15

Han vill ordna en fest vid omtalade bron

Nyheter David hoppas att det kan koppla samman Rinkeby och Ursvik Ursviksbon David Hurtado Gómez vill skapa en fest vid den omtalade bron mellan Stora Ursvik och Rinkeby. Musik, kultur och mat hoppas han kan hjälpa några eller alla att se Rinkeby med andra ögon.måndag 14/6 10:37