Så vill kommunen utveckla gamla Coop-området i Brunna

Nu är det dags att tycka till om utvecklingen av Brunna. Kommunen vill veta vad du tycker om planerna för området där Coop tidigare låg.

  • Publicerad 05:02, 22 sep 2020

Kommunen vill ge alla intresserade chans att tycka till om framtiden för Viby, närmare bestämt området där gamla Coop i Brunna tidigare låg.

850 nya bostäder vid gamla Coop

Syftet med utvecklingen av fastigheten Viby 19:3 är att utveckla infarten till Brunna, det vill säga området norr om E18.

Flygbild över området som kommunen vill utveckla. Foto: Upplands-Bro kommun

Här vill kommunen möjliggöra en blandad bebyggelse med dels 850 bostäder, det blir både radhus, kedjehus och lägenheter. Därutöver planerar man för en förskola och en grundskola.

Coop-tomten kan bli ny stadsdel

Engelska skolan del av nya planen

Mitt i har tidigare berättat om friskolejätten Engelska skolans planer på att etablera sig i Upplands-Bro. I våras tecknade skolan en avsiktsförklaring med fastighetsbolaget Genova Property Group om att bygga en F-9-skola i Brunnaområdet  som ska ha plats för 600 elever.

Engelska skolan kommer allt närmare Upplands-Bro

Den planerade skolan är tänkt att byggas på fastigheten Viby 19:3, det vill säga inom ramen för den detaljplanen som nu är ute på samråd.

Så länge kan du tycka till

Samrådstiden för området kring gamla Coop löper under perioden 9 september – 14 oktober.

Vill du vet mer om förslaget och hur du kan lämna dina synpunkter så återfinns mer information på kommunens hemsida.

Här kan du se en film som berättar mer om förslaget:


 

Kommunen förbereder utförsäljning av gruppbostäder

Tjänsteskrivelse avslöjar plan – politiker belagda med sekretess. Kommunen förbereder att sälja ut fem av sina tio gruppbostäder. Det här kan Mitt i avslöja efter att ha tagit del av en tjänsteskrivelse som kommer presenteras för socialnämndens ledamöter under...onsdag 22/9 18:06

SD tar mandat i Kungsängen

Så gick valet till kyrkofullmäktige. Kyrkovalet är över. Sverigedemokraterna fick tre mandat då de ställde upp första gången i Kungsängen-Västra Ryds församling.måndag 20/9 17:51