Kenta Hedlööf driver serveringen vid Sandviksbadet vid Skansundet. Till höger Möllebadet. Foto: Anders Björklund

Så varmt är det i Botkyrka och Salems bad

Stränderna i Botkyrka och Salem lockar folk ovanligt tidigt på säsongen. Det varma vädret har gjort att många tycker att vattentemperaturerna är värdiga ett bad.

  • Publicerad 05:30, 2 jun 2018

Möllebadet – Salem

Badet i sjön Uttran lockar både Botkyrka- och Salembor. Botkyrkabon Harald Thorburn rodde på torsdagskvällen förbi hoppflotten vid Möllebadet.

– Det var 19 grader i vattnet, säger Uttranbon Harald Thorburn.

Möllebadet på eftermiddagen onsdagen den 23 maj. Även då fanns en del folk på plats. Foto: Anders Björklund

Getaren – Lida Friluftsgård

På helgerna är det mycket folk på stranden vid Getaren enligt Lida friluftsgårds platschef Leif Wallin.

– Vi har 20 grader i vattnet och då har vi mätt längst ut på bryggen och en meter ner i vattnet. Så det är inga yttemperaturer långt inne vid stranden vi talar om, sade Leif Wallin på fredagen.

Rafael och Stella Abebe, William Lindblad och Hugo Linder badade i Getaren redan i början av maj. Då var det inte riktig lika varmt som nu. Foto: Anders Björklund.

Sandviksbadet – Grödinge

Bremorabon Kenta Hedlööf driver caféet på stranden i Grödinge som han gett öknamnet ”Paradise Beach”. Själva serveringen öppnar den 16 juni men Kenta var i början av veckan på plats och mätte vattentemperaturen.

Kenta Hedlööf vid Sandviksbadet. Foto: Anders Björklund.

– På lördagsförmiddagen vid 10.15 var det 19 grader i vattnet vid Paradise Beach. För några dagar sedan var det 17-18 grader. Jag mäter temperaturen en meter ner i vattnet en bit ut från stranden, säger Kenta Hedlöf.