Björn Skolander, 75, har vandrat upp för Flottsbrobacken 86 gånger. Han är därmed först att nå Korpens utmaning att bestiga Mount Everest på hemmaplan. "Jag trodde att det var omöjligt, men det var inte alls svårt", säger han. Foto: Sacharias Källdén

Så var 2021 i Huddinge

Mitt i:s fotografer möter många Huddingebor varje år – från alla delar av livet. Här är några bilder från året som gått i kommunen.

  • Publicerad 12:07, 5 jan 2022

Foto: Sacharias Källdén

Siktar högt

16-åringarna Nour Hmamal och Shayma Kibirige från Flemingsberg är yngst i Huddinge baskets damlag, som spelar i landets näst högsta liga. Ett lag som har nästan lika många nationaliteter som spelare.

Vi träffade dem på Annerstaskolans skolgård. Det var här de började spela basket och fortfarande spelar under långa, varma sommarkvällar. I somras spelade de med barn, en lovaktivitet som arrangerades av HANG.

– Vi spelade till och med mot några poliser, vi vann, berättade Shayma.

Visa merVisa mindre

Foto: Sacharias Källdén

Deras uppdrag: Skapa trygghet

Shiler, Mattias och Isabell är Huddinges nya trygghetsvärdar. Deras jobb går ut på att röra sig över hela kommunen och bygga relationer.

– Vi ska skapa trygghet genom att synas och se, sa Isabell.

Vi träffade dem i Huddinge centrum en av deras första arbetsveckor i höstas. De jobbar långsiktigt med att skapa relationer, främst med unga. Tanken är att de tidigt ska kunna fånga upp ungdomar som är på väg att hamna snett och genom sin närvaro få människor att känna sig sedda.

Visa merVisa mindre

Foto: Claudio Britos

Tredje gången gillt

Johanna Nilsson och Larssan Lundberg har ställt in sitt bröllop två gånger.

Allt var i princip klart för den stora bröllopsfesten Kristi himmelsfärdhelgen 2020. Huddinge kyrka var bokad och festen skulle hållas på Sundby gård. Men pandemin satte käppar i hjulet för planerna.

De sköt upp det ett år, men det visade sig att pandemin inte skulle vara över. Dessutom väntade de tillökning – till Kristi himmelsfärdhelgen 2021.

Nu har familjen blivit tre och ett nytt bröllopsdatum är spikat: Kristi himmelsfärdshelgen 2023.

Visa merVisa mindre

Foto: Sacharias Källdén

Lämnade det kriminella livet bakom sig

Rene Lobos levde som grovt kriminell i många år. Hans liv bestod av vapen, droger, våld – och ångest. I dag lever han ett helt annat liv.

– I stället för att tänka på att jag har vapen, ammunition och väst kollar jag så att jag har med blöjor och nappflaska. Äntligen har jag Svensson–livet jag alltid drömt om, jag älskar det, sa han när vi träffade honom i Masmo.

Rene är en av dem som fått hjälp via Huddinge kommun att lämna det kriminella livet. Avhopparverksamhet är något Mitt i Huddinge skrivit om i flera artiklar under hösten.

Visa merVisa mindre