Förra veckan pekade den grönblåa majoriteten ut ett område intill Kristinebergs BP som plats för den fotbollsplan som ska ersätta den som försvinner när delar av Stadshagens IP bebyggs.

https://www.mitti.se/nyheter/har-kan-ny-konstgrasplan-byggas-pa-kungsholmen/reptkk!jQFdv3ZItQYO0AwQnTYO4Q/

Där står bland annat Stockholms tennishall idag. Anders Lehman, som drivit tennishallen under många år och varit med om många turer kring dess framtid är luttrad kring nya besked.

– Det är lite märkligt att läsa om det i tidningen och inte ha fått något besked innan. Vad vi har hört är att om det här skulle vara aktuellt så skulle ta en himla tid, säger han.

– Dessutom har ju stans hela grej tidigare varit att det skulle bli park här. Det var helt omöjligt att vi skulle få vara kvar, men helt plötsligt finns det möjlighet att bygga en fotbollsplan. Det förvånar mig.

Både fotbollen och tennisen fått löften om att ersättningslösningar ska finnas på plats innan något rivs eller bebyggs. Men samtidigt ska tennishallen byggas under Stadshagens IP. Och Stadshagens IP får inte börja bebyggas innan en ersättningsplan står klar har det tidigare hetat från politiskt håll. Hur det ska lösas återstår att se.

Hur ser du på risken att ni eller fotbollen hamnar utan hall eller plan en tid?

– Det vore väldigt olyckligt. Vi har mycket ungdomsverksamhet, varje vecka är det hundratals ungdomar som spelar här och vi är troligen Sveriges mest bokade hall. För oss skulle det vara en katastrof om det skulle bli ett glapp på ett eller två år, säger Anders Lehman.

– Vi önskar fotbollen all lycka och hoppas att det ska bli bra för alla, att de hittar en vettig lösning där ingen står utan plats. Varför kan inte nya konstgräset på Kristinebergs IP fungera som en temporär lösning för fotbollen tills tennishallen vid Stadshagen är klar? 

Hos Karlbergs BK, som tidigare kritiserat det stoppade förslaget om Fredhällsparken, är tongångarna mer positiva nu till platsen. Men även där väcks frågor kring tidplanen.

– Jag hoppas att de inte ställer fotbollen och tennisen mot varandra, det borde finnas plats för båda. Annars är kanske det här det bästa man kan åstadkomma. Det finns en klar logik i att ha ett sammanhållet fotbollskluster så det är många skäl som gör det här förslaget bättre än Fredhällsparken, säger ordföranden Mattias Johansson.

Men att det kommer gå att utnyttja faciliteterna vid Kristinebergs IP tror han inte på och betonar dessutom att det rör sig om en ersättningsplan, behovet är större än så och därför är det viktigt att den är på plats innan idrottsplatsen bebyggs.

– Jag tror att det är en jättebra plats för en fotbollsplan när allt är klart. Men det är viktigt att det inte bara blir en uppritad plan utan att det anläggs någon form av byggnad med nödvändiga lokaler för vår verksamhet i nära anslutning. De omklädningsrum, förråd och toaletter som finns på Kristinebergs IP ligger för långt bort och räcker inte ens för sjuspelsplanens behov idag.