Nya råd. Vi behöver alla hjälpas åt menar Veronica Sjövik Sten, Centrumchef Täby Centrum. Foto: Mikael Andersson

Så tänker Täby centrum om de nya restriktionerna

Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Det rådde Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm till under torsdagens presskonferens.

  • Publicerad 17:09, 29 okt 2020

Idag kom det nya skärpta råd till stockholmarna med tanke på den ökade smittspridningen i regionen. Bland annat blir det stopp för mer än 50 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Stockholms län.

De nya råden innebär även att man ska avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum.

Förståelse för de nya allmänna råden

Veronica Sjövik Sten, Centrumchef Täby Centrum meddelar att hon sitter i interna möten just nu för att komma fram till vad som ska gälla i Täby centrum. Hon har förståelse för de nya restriktionerna.

– Våra besökares och vår personals säkerhet och hälsa är vår främsta prioritet och vi har givetvis stor respekt och förståelse för de nya allmänna råden här i region Stockholm. Vi behöver alla hjälpas åt, skriver hon på sms till Mitt i Täby.

Alla måste bidra

Hon menar att alla som besöker Täby centrum, butikerna och restaurangerna nu måste bidra till att begränsa smittspridningen. Detta genom social distansering, god handhygien samt genom att stanna hemma vid minsta symptom.

Skärpta råd mot smittspridningen införs i Stockholm

Kommer ni att utöka restriktionerna i Täby centrum?

– Det är ännu för tidigt att spekulera kring. Vi följer utvecklingen noga, skriver hon.

80 procent fler fall

Maria Rotzén Östlund, tillförordnad smittskyddsläkare vid Folkhälsomyndigheten sa under torsdagens presskonferens att allt tyder på att ökningen fortsätter den här veckan.

– Läget är allvarligt. Det bästa är att hålla fysisk distans, säger hon.

Ökningen av bekräftade fall med covid-19 har ökat med 80 procent på en vecka, berättar hon.