Frukost efter morgonträning i Stora Mossens ishall. Fotot är taget i november. Foto: Christian Lärk

Så slår krisen mot föreningslivet: ”Tufft för ungdomarna”

Inställda matcher och strikta rekommendationer. Inom Göta Traneberg IK rustar man för tuffare tider om företag inte längre har råd att sponsra. – Vi hoppas verkligen att man vill fortsätta stödja föreningarna, säger sportchefen Erik Tessmar.

  • Publicerad 06:18, 23 apr 2020

Hur bedömer du läget? 

– Det fungerar bra. Än så länge. Vi tränar på med våra ungdomslag upp till 16 år på is, men med restriktioner. Vi får till exempel inte byta om i hallen utan spelarna måste komma ombytta, säger Erik Tessmar. 

Erik Tessmar, sportchef Göta Traneberg IK. Foto: GötaTraneberg.

Hur går det här att jämföra med tidigare tuffa situationer?

– Det går inte att jämföra med något annat, det är inte ens i närheten, säger han.

Hur ser det ut med ekonomin? 

– Rent ekonomiskt har inte vi drabbats jättemycket än. Vi lever ju mycket på våra medlemmar och avgifterna betalades in förra hösten. Vi äger hallen som vi tränar i och kan hyra ut den. Men skulle det komma nya restriktioner som leder till att vi inte får det så har vi problem, säger Erik Tessmar. 

Har ni kvar era sponsorer? 

– Ja, men vi kommer troligen att behöva göra ett annat upplägg till nästa år. Företagen kommer inte kunna sponsra, men vi får jobba hårdare och kanske gå ner i pris. Vi är direkt beroende av av sponsringen och hoppas verkligen att man vill fortsätta stödja föreningarna. Det är superviktigt, säger han.

Hur mår föreningen på en skala mellan 1-10 (där 1 är normalläge och 10 exceptionellt tufft)? 

– En tre eller fyra kanske. Men skulle du fråga ungdomarna så tycker ju de att katastrofen är större. De får inte avsluta sina säsonger och i ett barns liv så är det jättetufft, säger Erik Tessmar.