Så ska superbussen korta restiden till Värmdö

Hemmesta – Slussen på 20 minuter. Så kan framtiden för Värmdöexpressen bli. Åtminstone om Socialdemokraterna får bestämma. – Resan från Nacka och Värmdö behöver gå snabbare och smidigare, säger Talla Alkurdi, oppositionslandstingsråd (S).

  • Publicerad 13:30, 28 maj 2018

Den så kallade superbussen beskrivs, enligt partiet, som spårtrafik på hjul. Genom egna körfält som gör att bussarna slipper stanna vid trafikljus ökar framkomligheten och man slipper köer. Liknande bussar finns redan i Malmö.

Resan från Nacka och Värmdö behöver gå snabbare och smidigare

Talla Alkurdi (S)

Hemmesta – Slussen på 20 minuter

Värmdöexpressen är tänkt att gå från Hemmesta i Värmdö till Slussen. Allt på 20 minuter. Dessutom ska sittplats finnas till alla, lovar Socialdemokraterna, som går till val med bättre framkomlighet i kollektivtrafiken. 

– Resan från Nacka och Värmdö behöver gå snabbare och smidigare. Många städer runt om i världen och Sverige satsar på superbussar med plats för många resenärer och som inte fastnar i köer. Värmdöexpressen kommer bli så nära spårtrafik man kan komma, men betydligt snabbare och billigare att införa. Även Trafikverket efterlyser superbussar och det är hög tid för landstinget och SL att ta steget, säger Talla Alkurdi, oppositionslandstingsråd (S). 

Även Mikael Lindström (S), oppositionsråd i Värmdö, håller med om att satsningen behövs.

– Det är särskilt viktigt för oss Värmdöbor med den stora utpendling vi har, säger han.