Musikjournalisten Ametist Azordegan är en av föreläsarna på kursen. Foto: Carlos Montecinos

Så ska Skärholmens ungdomar bli influencers

Är du mellan 15 och 23 år, bor i Skärholmen och drömmer om att bli en influencer? En ny kurs på Fryshuset kan föra dig närmare målet. En av föreläsarna är den inflytelserika musikjournalisten Ametist Azordegan.

  • Publicerad 09:45, 14 sep 2018

Ametist Azordegan vet en del om påverkan. Hon har jobbat hårt för att ge svensk hiphop ökat utrymme i medierna – och lyckats bra med det.

Nu kommer hon till Skärholmen, som en av föreläsarna vid den kostnadsfria kurs om kommunikation som ges i Fryshuset, med start den 22 september. Ett annat känt namn är modedesignern Faduma Aden.

Initiativtagare är kommunikationsbyrån Gullers Grupp, som vill nå ungdomar i ytterstaden. Syftet är att öka deras inflytande inom näringsliv och samhälle.

– Vi vill sätta branschens kunskaper i händerna på unga från förorten, en grupp vars röster ofta utesluts i samhället. Vi vill öka deras förutsättningar för inflytande och samtidigt förändra en bransch i behov av fler perspektiv, säger projektledaren Aynur Isayeva i ett pressmeddelande.

De som går kursen får praktisk kunskap om PR och kommunikation och en inblick i hur medie- och kommunikationsbranschen fungerar. Influencers och entreprenörer är på plats för att berätta om hur de jobbar. 

Kursen är alltså kostnadsfri, men antalet platser är begränsade och man måste anmäla sig. Det gör man via länken kompopup.se.