Signalparken ska rustas. Foto: Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB

Så ska lekplatsen rustas – för vuxna

Roligare och mer "häng-vänligt" – både för barn och vuxna. Stadsdelen ska skaka liv i en lekplats i Marieberg.

  • Publicerad 15:38, 4 dec 2018

Signalparken i Marieberg ska få sig en rejäl ansiktslyftning planerar stadsdelen. Projektet har varit ute på samråd och medborgardialog och nu är tanken att klubba igenom upprustningen i stadsdelsnämnden den 18 december.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bland annat ska parken utökas söderut, där det tidigare stått en tillfällig förskola, och få nya sittmöbler och planteringar, göras mer tillgänglig och få en trappa som gör det lättare att röra sig runt i parken.

Det ska även bli nya lekredskap som bland annat gungor, sandlåda, studsmattor, karusell och lekhus med rutschkana, trattar att prata i och en backe som det ska åkas pulka i vintertid.

Men tanken som vi tidigare skrivit är att lekparken även ska locka fler vuxna i framtiden. Därför planeras det också för boulebana, en grillplats, solstolar och stadsodlingslotter. Dagens gräsyta parken ska även i fortsättningen vara öppen för att bjuda in till picknick och lek för alla åldrar, skriver stadsdelsförvaltningen.

Upprustningen beräknas landa på 5-7 miljoner kronor, nästa år går åt till projektering och 2020 planeras spaden sättas i backen och jobbet göras klart.