Så ska Fisksätras nya skola se ut

Kommunala Fisksätra skola byggs om och blir friskola med fler årskurser. Nu finns bild på hur den nya skolan ska se ut.

  • Publicerad 12:00, 11 jun 2020

Det har gått ett år sedan kommunala Fisksätraskolan lades ner. Nacka kommun motiverade beslutet med kvalitetsbrister och få elever.

Men området behöver inte stå utan skola länge. Höstterminen 2021 ska skolan öppna på nytt – nu som friskola driven av Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor.

Först ska den byggas om, ett arbete som nu har inletts.

Stena Fastigheter, som köpte skolfastigheten av kommunen, har även gått ut med en bild på hur skolan ska se ut.

Fler årskurser än tidigare

Den är ritad av arkitekten Thomas Sandell, som även ritade nya Fisksätra Folkets Hus. Den ska rymma 540 elever och får fler årskurser än den gamla: F-9 i stället för som tidigare F-6.

– Vi ser skolan som en av de viktigaste pusselbitarna att utveckla Fisksätra till en ännu mer välmående stadsdel. Att vi nu startar själva ombyggnaden känns som ett rejält kliv närmare att tillsammans med Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor fylla den nya skolan med motiverade elever och bra undervisning, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm, i ett pressmeddelande.

Stena Fastigheter äger drygt 2500 lägenheter i Fisksätra och ligger tillsammans med Nacka kommun bakom planer på ytterligare 375 lägenheter i projektet Fisksätra entré i norra delen av området.