Så ser antagningen ut på Tyresö gymnasium

I dag kom det slutliga antagningsbeskedet inför höstens gymnasiestart. På så gott som alla program på Tyresö gymnasium har alla sökande antagits.

  • Publicerad 15:14, 3 jul 2018

När det preliminära antagningsbeskedet kom i april var alla 129 som sökt in till ett program på Tyresö gymnasium antagna.

I dag kom den slutliga antagningen. Ytterligare tre platser har fyllts och det enda program där alla sökande inte antagits är frisörprogrammet, vars antagningsgräns ligger på 140 poäng.

Förra året såg det nästan likadant ut, men då var det i stället el- och energiprogrammet med inriktning på elteknik som var det enda programmet där alla sökande inte kom in, med en antagningsgräns på 192,50 poäng.

Alla platser inte fyllda

Men även om alla sökande har antagits till ett program finns en antagningsgräns.

– Det krävs behörighet och är det ett högskoleförberedande program är antagningsgränsen 120 poäng, är det ett yrkesprogram ligger gränsen på 80 poäng, säger Thomas Sjöberg, studievägledare på Gymnasieantagningen.

I den slutliga antagningen i år är 132 platser fyllda på Tyresö gymnasium, några fler än förra året då antalet var 126.

Men långt ifrån alla platser är fyllda – 29 stycken är lediga. Urban Fredriksson, studie- och yrkesvägledare på Tyresö gymnasium berättar att det brukar se annorlunda ut när hösten kommer.

– De senaste åren har vi kanske inte fyllt alla program under sommaren, men när hösten kommer är det många som tänker: ”Ska jag verkligen behöva gå upp så tidigt och åka så långt för en skola som ligger i stan eller i en annan kommun?”. En eller två veckor in på terminen brukar vi ha fullt, säger Urban Fredriksson.

Se den slutliga antagningen här.