Så påverkas trafiken av Eons grävarbete

Arbetat med att lägga fjärrvärme i Kungsängens centrum fortsätter över sommaren. Skytteltrafik råder på sträckan mellan centrumrondellen i Kungsängen och infarten till Skolvägen.

  • Publicerad 13:23, 21 jun 2018

– Vi är nu klara med arbetet i Enköpingsvägen på sträckan mellan Kungsängens infartsparkering fram till nya Ringvägen. Nu fortsätter vi med sträckan från Ringvägen fram till Skolvägen. Vi kommer också påbörja sträckan från infartsparkeringen fram till Kungsvägen, säger Elisabet Bredin-Pettersson, projektchef på E.ON, i ett pressmeddelande.

Under byggperioden är vägen fram till Kungsvägen avstängd. Trafiken leds om via omledningsväg och infartsparkeringen nås via Kyrkvägen och Centrumvägen.

Skytteltrafik på Enköpingsvägen

Enligt tidsplanen ska skytteltrafiken pågå mellan fyra och sex månader. Det innebär enkelriktad trafik där riktningen växlar med hjälp av tillfälliga trafikljus.

– I september beräknar vi att arbetena i centrala Kungsängen är klara och att hela sträckan kan asfalteras och återställas. Arbetet har varit en påfrestning för många och jag ser verkligen fram emot när vi kan låta centrumcirkulationen återgå till det normala, säger Elisabet Bredin-Pettersson.

För de som parkerar i Österhöjdens garage

De som har parkeringsplats i Österhöjdens garage kommer fortfarande att kunna nå garaget via Enköpingsvägen. Du når garaget via Kungsvägen/Enköpingsvägen.

Fakta

Fakta om arbetet med fjärrvärme

En 23 kilometer lång fjärrvärmeledning kommer att ansluta fjärrvärmekunder i både Kungsängen och Järfälla samtidigt som fler bostadsområden kan anslutas. Ledningen  kopplas även ihop med det stora Stockholmsnätet vilket ökar leveranstryggheten ytterligare.

Ledningsarbetet beräknas vara klart under våren 2019 och hela kretsloppsanläggningen vid årsskiftet 2019/2020.

Källa: E.ON
Visa merVisa mindre

BLÅLJUS: Hundattack, kvinnomisshandel och singelolycka

En femåring bets av en hund då han var ute och cyklade. En kvinna blev slagen av en man hon lever i en relation med. Och en påverkad man i 20-årsåldern köäde i diket. Där är något av blåljusrapporten...tisdag 29/9 10:36

Här är kommunens konstutställning

Ska marknadsföra Upplands-Bro som arbetsgivare 103 605 kronor. Så mycket har skattebetalarna fått betala för kommunens nya foto- och videoutställningen ”#viärupplandsbro” som under september mött konsthallens besökare på kulturhuset i Kungsängen.tisdag 29/9 10:00