Så mycket kostar jättejulgranskulorna som ska stå på torget

Tiderna blir mörkare och julen närmar sig så sakteliga. I Upplands-Bro kommer det precis som tidigare år skapas julstämning genom mysig belysning både här och där. På Kungsängens nya torg kommer två gyllene julgranskulor som man kan gå in i sprida julefrid – till en kostnad av 280 000 kronor.

  • Publicerad 19:18, 22 okt 2019

Linda Edgren, tillförordnad teknisk chef på kommunen, berättar att många kommer känna igen sig från tidigare år.

– Vi kommer att ha renar och bollar i rondeller vid både Kungsängen och i Bro, men inte i Brunna då de stals förra vintern, säger Linda Edgren.

Kommunen kommer också att placera en större ren av det lysande slaget vid Lidl i Kungsängen respektive brandstationen i Bro.

– Ljusgardiner hänger vi i belysningsstolparna längs med Enköpingsvägen, genom Bro och Kungsängen, och längs med Granhammarsvägen.

Vidare berättar Linda Edgren att man i år endast köpt in ny julbelysning till Kungsängens nya torg, vilket är en investering som ingår i gestaltningen av torget.

Resten av den julbelysning som kommer pryda kommunen äger man sedan tidigare, så där tillkommer en kostnad för uppsättning i belysningsstolpar.

Hur mycket pengar har kommunen lagt på detta?

– Kostnaden för dessa glittrande bollar som man kan gå in i ligger på cirka 280 000 kronor. Placeringen kommer att vara där det på sommaren är vattenspel. Uppsättning och nedtagning av övrig julbelysning, som vi behöver anlita entreprenör för, kostar kommunen cirka 200 000 kronor per år, säger Linda Edgren.