Förhandling. Förvaltaren hade velat höja hyrorna med mer än 1.45 procent. Foto: Leif Oldenburg

Så mycket höjer Förvaltaren hyran

Efter tuffa förhandlingar höjer Förvaltaren hyran i Sundbyberg med 1,45 procent. – Vi hade vi gärna sett en högre höjning, säger fastighetschefen Marcus Göpel.

  • Publicerad 01:15, 21 mar 2021

Förvaltaren och Hyresgästföreningen kunde inte komma överens om årets hyreshöjning.

– Vi gjorde flera försök att nå en överenskommelse om hyran för 2021. Trots det stod vi tyvärr alltför långt ifrån varandra. Vi valde då att avbryta förhandlingarna och lämnade över frågan till hyresmarknadskommittén för prövning, säger Marcus Göpel, fastighetschef vid Förvaltaren i ett pressmeddelande.

Efter förhandlingar och prövning i hyresmarknadskommittén har Förvaltaren och Hyresgästföreningen nu skrivit avtal om en total hyreshöjning på 1,45 procent för 2021.

Hyresmarknadskommittén är en partsammansatt grupp som prövar förhandlingar i de fall parterna inte kan komma överens.

Runt 6 600 hyreslägenheter i Sundbyberg berörs av höjningen som Förvaltaren önskar hade blivit större.

– I år hade vi gärna sett en högre höjning för att bland annat balansera de ovanligt stora taxehöjningarna för vatten och avfall, säger Marcus Göpel.

Hyrorna höjs retroaktivt från 1 januari 2021. En normal trea på 77 kvadratmeter får en höjning med 105 kronor per månad.

Missnöjd. "I år hade vi gärna sett en högre höjning för att blanda annat balansera de ovanligt stora taxehöjningarna för vatten och avfall", säger Marcus Göpel vid Förvaltaren. Foto: Beatrice Graalheim

105 kronor mer i månaden

Hyrorna höjs från 1 januari 2021 med 1,45 procent. En normal trea på 77 kvadratmeter får en höjning med 105 kronor per månad.

Hyreshöjningen för januari – mars debiteras retroaktivt under fem månader med start på hyresavin för april. Detta görs för att mildra de ekonomiska effekterna under pandemin.

Källa: Förvaltaren

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Kvinnojouren befarar anstormning när restriktionerna lättar

Nyheter Få har sökt hjälp hos kvinnojouren under pandemin Fem kvinnor har mördats på tre veckor i Sverige. Hos kvinnojouren i Sundbyberg har det varit oroväckande få som har sökt stöd under pandemin. "När restriktionerna minskar väntar vi oss att fler...söndag 9/5 5:15

”Sådant här ska inte kunna ske igen”

Nyheter Anledning att ifrågasätta om staden tagit tillräckligt arbetsgivaransvar Kommunalrådet Johan Storåkers beklagar att inte tillräckligt har gjorts i Rissne och säger att mycket tyder på att staden har brustit i sitt ansvar som arbetsgivare.lördag 8/5 15:15

Personalen larmade om fritidsgården i många år

Nyheter Ungdomar och personal fick ha på sig ytterkläderna inomhus Trots att personalen larmade om problemen under många år blev inte arbetsmiljön bättre på Hundra74:an. " Jag undrar om de hade velat sätta sina egna barn i lokalerna", säger Yerusaliem Tesfai som...lördag 8/5 15:15