Förhandling. Förvaltaren hade velat höja hyrorna med mer än 1.45 procent. Foto: Leif Oldenburg

Så mycket höjer Förvaltaren hyran

Efter tuffa förhandlingar höjer Förvaltaren hyran i Sundbyberg med 1,45 procent. – Vi hade vi gärna sett en högre höjning, säger fastighetschefen Marcus Göpel.

  • Publicerad 01:15, 21 mar 2021

Förvaltaren och Hyresgästföreningen kunde inte komma överens om årets hyreshöjning.

– Vi gjorde flera försök att nå en överenskommelse om hyran för 2021. Trots det stod vi tyvärr alltför långt ifrån varandra. Vi valde då att avbryta förhandlingarna och lämnade över frågan till hyresmarknadskommittén för prövning, säger Marcus Göpel, fastighetschef vid Förvaltaren i ett pressmeddelande.

Efter förhandlingar och prövning i hyresmarknadskommittén har Förvaltaren och Hyresgästföreningen nu skrivit avtal om en total hyreshöjning på 1,45 procent för 2021.

Hyresmarknadskommittén är en partsammansatt grupp som prövar förhandlingar i de fall parterna inte kan komma överens.

Runt 6 600 hyreslägenheter i Sundbyberg berörs av höjningen som Förvaltaren önskar hade blivit större.

– I år hade vi gärna sett en högre höjning för att bland annat balansera de ovanligt stora taxehöjningarna för vatten och avfall, säger Marcus Göpel.

Hyrorna höjs retroaktivt från 1 januari 2021. En normal trea på 77 kvadratmeter får en höjning med 105 kronor per månad.

Missnöjd. "I år hade vi gärna sett en högre höjning för att blanda annat balansera de ovanligt stora taxehöjningarna för vatten och avfall", säger Marcus Göpel vid Förvaltaren. Foto: Beatrice Graalheim

105 kronor mer i månaden

Hyrorna höjs från 1 januari 2021 med 1,45 procent. En normal trea på 77 kvadratmeter får en höjning med 105 kronor per månad.

Hyreshöjningen för januari – mars debiteras retroaktivt under fem månader med start på hyresavin för april. Detta görs för att mildra de ekonomiska effekterna under pandemin.

Källa: Förvaltaren

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Rymde från rättspsyk – nu åtalas 20-åringen för mordet

Nyheter 45-åring höggs ner vid bankomat Efter att ha rymt från rättspsyk, där han redan satt för mord, högg 20-åringen en man han råkade stöta på till döds i vintras. Nu åtalas han för mordet och för två rån i Sundbyberg.måndag 12/4 10:54

Fortsatt ökning av covid-19 i Solna och Sundbyberg

Nyheter Nära 11 000 konstaterat smittade totalt Covid-19 fortsätter spridas allt mer i Solna och Sundbyberg. Sammanlagt finns nu nästan 11 000 konstaterade fall av sjukdomen i städerna.måndag 12/4 1:15