Så mycket har kommunen betalat för den nya sporthallskonsten

787 500 kronor. Så mycket har Upplands-Bro kommun betalat för konstverket som ska möta besökare till den nya sporthallen som nu står klar i Kungsängen.

  • Publicerad 16:13, 16 jul 2020

Efter att en rad konstnärer lämnat anbud till kommunen i form av skisser och modeller föll valet på verket ”Pingpong” av konstnären Peter Johansson.

En sju meter hög skulptur som inte bara anspelar på pingis i själva titeln utan den har även spår av pingis i figurens ansikte högt upp i skyn. Ögonen kommer nämligen röra sig från sida till sida – i likhet hur vi människor själva tittar på en bordtennismatch.

Foto: Tengbom arkitekter (Skiss) & Peter Johansson (Montage)

– Torg, parker och kommunala byggnader är vardagsrum som tillhör oss alla och som vi vill ska vara vackra. En konstnärlig gestaltning kan antingen smälta in i, eller stå i stark kontrast till, sin omgivning. Konsten ska rycka tag i oss, väcka oss och ge oss nya perspektiv, sa Mattias Peterson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i en kommentar i samband med att valet offentliggjordes.

Så mycket betalade kommunen för den nya konsten

Mitt i begärde nyligen ut underlag för vad Upplands-Bro betalat för det nya konstverket vid sporthallen.

I ett mail svarar kommunen att kostnaden för det nya verket ligger på 630 000 kronor.

600 000 kronor fick konstnären för själva verket och därutöver även ett skissarvode på 30 000 kronor.

Men då ska även moms läggas på med 25 procent, och då landar den totala kostnaden på 787 500 kronor.


Här kan du se en video som visar hur konstverket är tänkt att se ut då det står klart:


Hon köptes ut: ”De fick som de ville”

Sonen nära drunkna - då kallades Teresa till möte med kommunen Teresa Fröling satt på sjukhus med sin son som precis varit med om ett allvarligt drunkningstillbud. Då fick hon ett mejl från sin chef som chockade henne. Det var början på slutet som anställd i...lördag 15/5 8:51

Så utvecklar sig pandemin i Upplands-Bro

✔ Antalet vaccinerade ✔ Så många fall har konstaterats i kommunen Enligt aktuella siffror rörande pandemins utveckling i Upplands-Bro så kan vi se att antalet konstaterade fall den senaste veckan är 86 stycken. Vaccinationen har tagit ett kliv fram, denna har ökat...fredag 14/5 10:46