Med anledning av att Folkhälsomyndigheten drabbades av ett försök till dataintrång under vecka 21 så redovisas inga siffror för perioden rörande konstaterat smittade i Upplands-Bro och övriga kommuner.

26-28 maj så var databasen dit konstaterade fall rapporteras nedstängd med anledning av intrångsförsöket. De fall som rapporteras in kom till myndigheten i efterhand och är registrerade under helgen vecka 21, men även under vecka 22. Därmed går det inte att rapportera några bekräftade fall per vecka under vecka 21-22.

Så här skriver Folkhälsomyndigheten själva om händelsen:

"Under vecka 21, mellan 26:e och 28:e maj, var databasen SmiNet tillfälligt nedstängd efter ett försök till dataintrång. De fall som bekräftats under de dagar systemet var stängt rapporteras in under helgen vecka 21 och under vecka 22. De bekräftade fallen redovisas i statistiken utifrån det datum anmälan registrerades i SmiNet. Detta innebär att fall som egentligen skulle ha registrerats och redovisas under vecka 21 nu istället redovisas under vecka 22. Antalet fall som redovisas per dag under vecka 21 och 22 reflekterar inte smittspridningen utan behöver tolkas över en längre tidsperiod".

Fram till vecka 21 så har 9 399 Upplands-Brobor fått en första dos vaccin mot covid-19. Det här motsvarar 41 procent av den vuxna befolkningen i kommunen. Dessa siffror kommer från Nationella vaccinationsregistret och analyseras av nyhetssajten Newsworthy. Fram till och med vecka 21 så har det i länet fördelats 796 414 doser vaccin. Det här motsvarar att 43 procent av Stockholmarna fått en första spruta. De tre kommuner som kommit längst i sin vaccinering är Norrtälje (58 procent), Vaxholm (56 procent) och Danderyd (55 procent).