Även om det inte går lika snabbt som beräknat fortsätter stockholmare att bli vaccinerade. Totalt har nu 23 633 personer i Region Stockholm fått sin första dos vaccin, 13 264 även dos två.

Umgås säkert under lovet

Många rapporter kommer från fjällen där smittan sprids. Men även i Stockholm finns det en risk för att den tredje vågen är här.

https://www.mitti.se/nyheter/coronasmittans-tredje-vag-ar-har/repuca!WVSXM5xQ6gMY@ZWqTxVpA/

Maria Rotzén Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm, uppmanar alla som är kvar i Stockholm att inte bryta sin sociala bubbla.

– Vi vill att man umgås smittsäkert och inte hänger runt med andra än dem man brukar träffa i vanliga fall. Det finns en risk att man bryter sina umgängeskretsar under loven, säger hon i ett uttalande.

Maria Rotzén Östlund anser att det absolut inte är läge att slappna av ännu.

–Vi ser känner kanske alla att ”snart är alla vaccinerade, snart är det vår och värme och då kommer det här vara över”. Men vi måste hålla ut. Vi måste se till att det inte blir en stor smittspridning igen. Det kommer att bli bättre, men vi är inte där än, säger hon.

https://www.mitti.se/nyheter/sl-kan-inte-tvinga-resenarerna-att-bara-munskydd/repubx!CzhTo6WbUcrfOV70azBQ/

Källa: Nationella vaccinationsregistret. (Siffrorna är de senast presenterade och redovisar vaccinationsläget från föregående vecka).

I Stockholms stad har 23 633 personer fått dos 1, 13 264 personer dos 2.