LÅNGSAMT FRAMÅT. Leveranserna av vaccindoser går trögt, men målet är återigen att vaccinationen av stockholmare ska vara klart innan midsommar. Foto: Mostphotos / Stefan Källstigen

Så många har vaccinerats i Stockholm

Målet är att alla stockholmare ska ha erbjudits vaccin innan midsommar. Så här ser sprutläget ut just nu i Stockholms kommuner.

  • Publicerad 10:17, 22 feb 2021

Totalt har 55 318 personer fått den första vaccindosen i Stockholms län (23 378 har även fått dos 2) enligt de senaste siffrorna från Folkhälsomyndigheten som presenterades förra veckan.

– Vi har en kapacitet att vaccinera alla stockholmare innan midsommar, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare i Region Stockholm, i ett pressutlåtande.

Men det drar ut på tiden. Vaccinleveranserna under januari och februari har varit mycket lägre än förväntat. Målet var att läkemedelsföretagen skulle leverera cirka 500 000 doser under februari. Men det blir bara knappt 150 000.

– Det här påverkar vaccinationstakten väldigt mycket.

Brittiska corona-viruset allt vanligare i Stockholm

Det som behövs är att mer vaccin än förväntat anländer under april, maj och juni. Något Thyberg tror kan ske.

– Stegvis vaccinerar vi fler och fler, och stegvis kommer vi närmare möjligheten att leva ett normalt liv. Det är en lite krokig väg framför oss, och då krävs det lite tålamod av oss alla, säger Magnus Thyberg.

Alla som kommer till Arlanda covid-testas

I Stockholms stad har 20 445 personer fått dos 1, 8 809 har fått dos 2.

Så här ser det ut i övriga kommuner:

Antal som fått vaccin i Stockholms kommuner

Loading...

Loading...

Källa: Nationella vaccinationsregistret (NVR) / Folkhälsomyndigheten.