HALKHAT. Så här ser det ut i Rågsved, och på många andra platser i Stockholm. Någon bättring tycks inte ske den närmsta tiden. Trafikkontoret har fått över 1500 klagomål. Foto: Sacharias Källdén

Så många har klagat på halkan i Stockholm

Sedan förra veckans ishalka har trafikkontoret tagit emot över 1 500 stycken klagomål.

  • Publicerad 16:30, 22 jan 2019

Trottoarer, cykelbanor och vägar. Förra veckan la sig ett lager av is över Stockholm. Trafikkontoret överraskades totalt av väderomslaget.

Trafikkontoret överraskades av ishalkan

Sedan i torsdags har stockholmare nu halkat runt. Och någon bättring är inte i sikte. Temperaturen ska upp och förbi nollan innan trafikkontoret kan ge sig ut och tampas med isen.

– Vi har ständig beredskap och håller koll på vädret. Men är det fortsatt kallt är det svårt med packbekämpningen, säger Malinda Flodman, pressansvarig på Trafikkontoret.

Om det blir några plusgrader under tisdagseftermiddagen kan isen bekämpas på ett antal platser. Annars är det först till helgen det väntas det bli plusgrader igen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det som sker innan dess är att cykelbanor sopsaltas samtidigt som större trafikleder saltas.

– Om det blir tillräckligt mycket snömodd kan vi komma att moddploga, men det vet vi först senare idag, säger Malinda Flodman under förmiddagen.

Klagotoppen i Stockholm

Så många klagomål har registrerats per stadsdel.

Bromma: 308

Skärholmen, Hägersten-Liljeholmen, västra Älvsjö: 277

Farsta, Skarpnäck: 209

Enskede-Årsta-Vantör, östra Älvsjö: 176

Östermalm: 156

Södermalm: 117

Kungsholmen: 111

Hässelby-Vällingby: 91

Norrmalm: 56

Rinkeby-Kista: 28

Spånga-Tensta: 28

Visa merVisa mindre

Vad säger du om halkbekämpningen?

Foto: Alexander Kuronen

Björn Larsson, 52 år, konstnär, Hammarbyhöjden:

"Det är ju besvärligt väglag men de sandar och jag tycker att det funkar bra här. Däremot körde jag bil till Norrland nyligen och det var ett äventyr. Stockholmsmiljön är ganska trygg i jämförelse."

Foto: Alexander Kuronen

Axel Westerberg, 19 år, kundansvarig, Täby:

"Jag jobbar i Globenområdet och de senaste dagarna har det varit riktigt isigt här. Två gånger har jag ramlat, men det är nog för att jag haft bråttom och inte tänkt mig för. Man kan inte förvänta sig att det inte ska vara halt på vintern."

Foto: Alexander Kuronen

Anneli Wiking, 51 år, vaktmästare, Kärrtorp:

"Det är värdelöst, och jag tycker framför allt synd om pensionärerna. Man måste gå långsamt och försiktigt för att kunna ta sig fram. På cykelbanorna är det däremot både saltat och borstat, borde man inte ta trottoarerna först?"