Kontroll. Polis mätte hastigheten i Fjärdhundra. Foto: Fredrik Gustafsson

Så många fastnade i polisens hastighetskameror

Så många fastande i polisens fartkontroller under den nationella trafikveckan.

  • Publicerad 07:42, 17 mar 2021

Mellan den 8 och 14 mars hade polisen en så kallad nationell trafikvecka. Den här gången med inriktning på hastighet.

I lokalpolisområde Enköping och Håbo var det en hel del bilister som fastnade i polisens hastighetskontroller. 272 förare för att vara exakt. Ett stort antal enligt Jonas Rickeborn på Polisen i Enköping/Håbo.

– Det är ett stort antal. Vi har haft trafikkontroller i båda kommunerna. Dels står vi på platser där vi vet att det går för fort, dels på platser där vi fått önskemål från allmänheten att stå, säger Jonas Rickeborn.

Minska dödligheten

Anledningen till att de nationella trafikveckorna, med inriktning hastighet, genomförs är för att få ner hastigheten ute på vägarna. 91 av de totalt 272 bötfällda bilisterna körde mellan 6 och 9 kilometer i timmen för fort.

– Genom att få ner medelhastigheten på vägarna är förhoppningen att även få ner dödstalen i trafiken, säger Jonas Rickeborn.

Polisen fann inte bara fortkörare under veckan. I samband med kontrollerna påträffade man även fyra förare som var narkotikapåverkade.

Vid trafikveckan som arrangerades för ungefär ett år sedan. Vecka 17 2020 bötfälldes 187 förare i lokalpolisområde Enköping/Håbo.

Blomtjuvar bröt sig in i kassabod

Nyheter Blomsterstöld i Myranområdet och några rattfyllor. Här är helgens blåljusrapport.måndag 19/4 12:10

Byggstart för Enköpings nya stadsdel

Nyheter Bygger. 190 bostäder på gång i ny stadsdel Nu inleds bygget av Enköpings nya stadsdel Lillsidan intill Doktor Westerlunds gata. Först ut blir 189 hyresrätter och en helt ny Ica-butik, men planerna för området är större än så.måndag 19/4 10:02