Så många är smittade av covid-19 där du bor

3143 fall av covid-19 finns i Stockholm. Nu presenterar Smittskydd Stockholm en lista över antalet bekräftade fall fördelat på kommun och stadsdel.

  • Publicerad 11:08, 7 apr 2020

Smitta. Region Stockholm presenterar en lista över antalet smittade av covid-19 i Stockholm. Foto: Claudio Britos

Smittskydd Stockholm har presenterat en lista över antalet smittade av covid-19 inom Region Stockholm. Statistiken bygger på siffror fram till den 6 april klockan 11.30.

Resultatet visar att flest fall per 10 000 invånare finns i stadsdelarna Rinkeby-Kista samt Spånga-Tensta i Stockholms stad.

– Tidigare har vi rapporterat en överrepresentation av antalet smittade personer per 10 000 invånare främst i stadsdelarna Spånga Tensta och Rinkeby Kista. Det tycks dessvärre hålla i sig, säger smittskyddsläkare Per Follin vid Smittskydd Stockholm, i ett pressmeddelande.

Järva hårt drabbat av coronaviruset

Sedan mitten av mars har Region Stockholm ökat sina insatser med att informera om coronaviruset i ovannämnda stadsdelar, bland annat med att översätta informationsmaterial på 26 olika språk.

Järvafältet: "Coronakrisen har fört oss närmare varandra"

Viktigt att stanna hemma

Samtidigt påpekar Smittskydd Stockholm vikten av att stockholmarna verkligen håller sig hemma i påsk.

– Jag vill att så många som möjligt uppmärksammar Folkhälsomyndighetens rekommendationer att hålla avstånd, ha noggrann handhygien och att avstå från att samlas för olika typer av fester och firanden vid de kommande högtiderna. Det gäller oavsett hur smittspridningen ser ut där man bor, säger Per Follin.

Nya corona-sjukhuset öppnar nästa vecka

Covid-19-fall rapporterade i Region Stockholm fram till den 6 april klockan 11.30:

Foto: Smittskydd Stockholm