Branden startade i lördags startade på taket till Täby Centrum, enligt polisen. Foto: Åsa Sommarström

Så letar polisen efter misstänkta för branden

Polisen har fått uppgifter om att personer varit synliga i samband med att branden startade på taket till Täby Centrum. Så här arbetar utredarna för att lösa den misstänkta mordbranden.

  • Publicerad 14:25, 20 feb 2017

Räddningstjänsten hade 17 enheter på plats under lördagskvällen för att snabbt släcka branden på taket till Täby Centrum.

Brandhärd i fläktrum

– Det var en brand som inträffade i den gamla delen av Täby Centrum på taket i ett fläktrum. Exakt orsak får polisutredning visa, säger Veronica Sandström, kommunikatör på Storstockholms brandförsvar.

Polisen arbetar nu utifrån att takbranden var anlagd. Händelsen rubriceras som misstanke om grov mordbrand eftersom många människor utsattes för fara.

– Det är mycket allvarligt, Christer Sandström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Har spår att utreda

 

Enligt polisen har det framkommit uppgifter om att flera personer varit synliga som misstänks ha koppling till att branden startade på taket. Polisens förhoppning är att med hjälp av vittnesmål och filmer från bland annat övervakningskameror ringa in en eller flera misstänkta.

– Vi har genomfört en tekniskt undersökning på platsen och avspärrningarna är hävda. Vi har också samlat in filmer som kan tänkas ge information men de är inte genomgångna ännu, förklarar Christer Sandström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

LÄS MER: Vapianos svarar på kritiken om att personalen inte utrymde direkt