Amy Damfelt med sonen Ragnar 14 månader. Amy konstaterar att stilen skiljer sig för olika åldrar i Tyresö. Foto: Pekka Pääkkö

Så klär vi oss i trendiga Tyresö

Från chill till propert, så kan stilen i Tyresö beskrivas. Vi har pratat med några personer i Tyresö centrum om vilken klädstil de gillar och vad de tycker om hur folk i kommunen klär sig.

  • Publicerad 12:40, 11 jun 2021

Amy Damfelt med sonen Ragnar 14 månader, Foto: Pekka Pääkkö

Klär sig i linne med gröt på

Amy Damfelt, 26 år springer efter sin 14 månader gamla son Ragnar på torget i Tyresö centrum.

Hon konstaterar att stilen skiljer sig för olika åldrar i Tyresö. Hon tycker att tjejer är modemedvetna och av de unga killarna är många klädda som rappare. De äldre är generellt välklädda eller har arbetskläder.

Själv säger hon att hon just nu främst klär sig i tajts och linne med gröt på. Lille Ragnar är stilig med en keps från farmor, de matchande byxorna är inte på för dagen. Amy Damfelt beskriver Ragnars stil som ”gubbig”.

Madeleine Flemming. Foto: Pekka Pääkkö

"De har koll i Tyresö"

43-åriga Madeleine Flemming står med sin väninna utanför Pressbyrån. Hon konstaterar att folk generellt har bra stil i Tyresö, men att kläderna inte går att köpa här.

– De har koll i Tyresö, det är ingen bondhåla, säger hon.

Vid Lindalen ser hon en del skejtare. Även i de mer utsatta områdena i Tyresö tycker hon att man är ganska modemedveten.

Själv brukar hon ta på sig västen när våren kommer. Den rosa tröjan under västen är det färggladaste hon har i garderoben.

Gunnel Lindva. Foto: Pekka Pääkkö

Gillar färgglatt

På en bänk vid torget sitter Gunnel Lindva, 79 år, och lyser med sina färgglada jacka och nyinköpta keps. Jackan har hon fått från sin dotter och den är ny för säsongen.

Hon berättar att hon alltid har gillat färgglatt, hantverk och hemgjorda grejer. Nyligen sa en dam till henne att hon blev glad bara av att se Gunnel Lindvas blommiga jacka.

Kepsen hittade hon på morgonen, som en nödlösning när det inte fanns tid hos frisören. Hon knäpper upp jackan för att visa att hon också har en färgglad tröja under jackan, den köpte hon inne i stan när hon rörde sig mer fritt. I Tyresö har hon inte lagt märke till någon särskild stil.

Mille Näslund, 20 år. Foto: Pekka Pääkkö

"En bra blandning i Tyresö"

I lekparken står 20-åriga Mille Näslund mitt i jobbet som förskollärare, med en luvtröja och ett par gråsvarta jeans. Till vardags brukar han ha lite mer lösa jeans.

Det var i slutet av 3:an på gymnasiet som han började med skejtarstilen. På sommaren har han på sig kepsen, men till vintern visar han dreadsen.

– Det är lite söderstilen här, en blandning mellan skejt och innerstan, men i innerstan är jeansen lite mer pösiga och det är lite mer färgglatt.

Uppe på Granängsringen berättar Mille Näslund att de har mer mjukisbyxor och Guccikeps.

– Vi har en bra blandning i Tyresö.