Renoverat. Huvudstabadet har fräschats upp inför sommaren. Foto: Mikael Andersson

Så kan du roa dig hemma i sommar

Sommarlov och semester på hemmaplan väntar många i år. I Solna ordnas många gratis aktiviteter för barn och unga.

  • Publicerad 11:47, 11 jun 2020

Vi kommer vara ute i olika områden och uppmuntra till rörelse och även kulturaktiviteter om man hellre vill ha det lite softare

Solnas unga ska inte riskera att ha tråkigt i sommar. Staden satsar därför på massa aktiviteter som kan göras ute och med avstånd till andra. Allt är gratis, men kan kräva föranmälan.  

–  Vi kommer vara ute i olika områden och uppmuntra till rörelse och även kulturaktiviteter om man hellre vill ha det lite softare, säger Katarina Påhlman, chef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Mobil fritidsverksamhet

Vasalunds IF håller i en mobil fritidsverksamhet för unga under sommaren. De åker runt till olika platser i Solna och med sig har de basketkorgar, mini-pitch och andra aktiviteter.

Var: Bergshamra, Bagartorp, Hagalund, Huvudsta.

För info om vilka veckor och tider som gäller, se stadens hemsida.

Sommarbok för lässugna

Författaren Ylva Hällén är med när Sommarboken drar igång. Det bjuds på glassfika, pyssel och en massa bra boktips. Sommarboken passar barn från cirka sex år och uppåt. Begränsat antal deltagare på kick-offen, anmälan görs på solna.se/bibliotek.

När: Måndag 15 juni klockan 13-15.

Var: Skytteholmsparken.

Författarbesök

Författaren Ingela Korsell berättar om PAX-serien och mystiska väsen. Besökarna får fråga allt de vill veta om nordisk folktro och lära sig allt om troll, mylingar och maror. Från 8 år, begränsat antal deltagare. Anmälan till: bergshamra.biblioteket@solna.se

 När: Tisdag 16 juni klockan 15-17.

 Var: Bergshamra bibliotek.

Dansa loss i parken

Gratis dans väntar vid flera tillfällen i sommar. I Kulturparken utanför Solna kulturskola kan du prova på dans med gästlärarna Bea och Jocke. Alla barn och ungdomar är välkomna

När: 22 juni – 2 juli och 3 augusti – 14 augusti.

Var:  Solna kulturskolan, Blomgatan 3.

Ta ett dopp

Utomhusbassängerna i Huvudsta och Bergshamra öppnar igen för säsongen 15 juni.

Spel. Ungdomsgårdarna planerar minigolfspel för sina besökare. Foto: Direktpress

Sport. Mycket sport väntar för de sommarlovslediga som är sugna på det. Foto: Sacharias Källdén

Ungdomsgårdarna

Under juni och juli är kommunens ungdomsgårdar öppna för Solnas 13–19-åringar. Där planeras en lång rad aktiviteter där det inte krävs någon föranmälan. Aktiviteterna anpassas efter önskemål och väder, men bland annat kan paddling i Brunnsviken, minigolf, bowling, bakning och filmkvällar arrangeras.

Mer information på solna.se.