Så kan Brommaplans trafik förbättras

Socialdemokraterna har tidigare lämnat in en motion om hur kaosartade Brommaplan kan förbättras. Nu har trafikkontoret utrett – och presenterar två huvudlösningar.

  • Publicerad 05:15, 31 maj 2019

Det är möjligt att det kommer att handla om andra alternativ.

Efter S-motionen förra året fick stadens trafikkontor i uppdrag att utreda hur både en bättre framkomlighet och en ökad säkerhet kan bli av. Förra veckan presenterades utredningen för trafiknämnden.

De två huvudalternativen som föreslås är att rondellen byts mot en fyrvägskorsning eller att rondellen är kvar men framkomligheten för bussarna förbättras, genom att Kvarnbacksvägen breddas och ett bussfält längs Drottningholmsvägen.

Ett ytterligare alternativ är att en genomfart för Drottningholmsvägen och Bergslagsvägen byggs genom rondellen. Tanken är att överfarten regleras av trafikljus och att övriga infarter fortsatt är oreglerade. Utredarna konstaterar dock att den varianten är ovanlig och att den kan bli otydlig för trafikanterna – samt att det kan innebära längre restider för bussar och bilar.

Enligt Theodor Bratt, handläggare på trafikkontoret, går det i nuläget inte att säga vilket alternativ som är mest aktuellt.

– Det är för tidigt att säga. Det är mycket möjligt att det i slutändan kommer att handla om andra alternativ än de vi utrett, säger han.

Trafikkontoret drar slutsatsen att det går att reducera den nuvarande restiden så pass mycket att det är lämpligt att utreda frågan vidare, men nu är det upp till politikerna om ärendet ska prioriteras.

Flera personer gick genom isen i Ekerö

Nyheter Ett barn befann sig också på isen Tre personer fördes under torsdagskvällen till sjukhus efter att ha gått igenom isen i Ekerö. Samtliga var vid medvetande, men skadeläget i övrigt är oklart. På isen räddades också ett barn.fredag 26/2 7:05

Mordförsök på Ekerö – två anhållna

Nyheter Stickskadad i bostad En man skadades allvarligt med ett stickvapen i en bostad på Ekerö under söndagen.måndag 25/1 7:14

Att semla eller inte semla – det är frågan

Nyheter Smarrig bulle väcker känslor Fastlagen infaller först i februari, men det har ingen betydelse för dagens gudlösa semmelälskare. Är det något att jämra sig över? Måltidsforskaren Richard Tellström tycker inte det.fredag 22/1 16:40