Så här såg Järfälla 2021 ut

Underjordiska tunnlar, kampsportare och rökande politiker. Mitt i Järfälla har hunnit plåta en hel del under året som gått och vi vill nu passa på att ge ett urval av vad reportern fångat genom linsen.

  • Publicerad 16:01, 7 jan 2022

Foto: Erik Lejdelin

Tunnelbanebyggare.

Nere i det som ska bli den nya tunnelbaneperrongen i Barkarby står arbetsledaren Michael Ljungberg och inspekterar arbetet. Men för honom är den här underjordiska tunneln, 35 meter ner, bara ett skrap på ytan. Han har brutit malm nere LKAB:s gruvor i Kiruna – på 1 300 meters djup. Då tog bara hissfärden ner 50 minuter "Det var otrevligt när det oerhörda trycket orsakade smällar och knackningar i berget."

Foto: Erik Lejdelin

Rökande politiker.

Det är inte ofta politiker röker på bild nuförtiden, men Wilhelm Eriksson (SD), blossade oblygt framför kameran i samband med en intervju i Viksjö.

Foto: Erik Lejdelin

Paow!

Blixtar och dunder här kommer "Thunder". Barkarbys Josefine Lindgren Knutsson har siktet inställt på UFC: "En dag kommer jag kunna leva på det här".

Foto: Erik Lejdelin

Rofylld.

När pandemin ständigt skapade nya svarta rubriker hälsade vi på Maj-Britt, 98. Hon berättade om sitt långa liv i Järfälla, och sina krämpor – dem tog hon med ro: "Jag ser dåligt, jag hör dåligt och jag går dåligt. Men annars mår jag bra."

Foto: Erik Lejdelin

Framgångssaga.

IFK Viksjö startade ett parafotbollslag och det gick som tåget. Nu är laget ett av de största i Stockholm och för Ines har det inneburit en ny gemenskap.

Foto: Erik Lejdelin

Simskola.

Efter den heta sommaren 2021 kom många föräldrar underfund med att barnen borde lära sig simma. Trycket var högt på simskolan i Jakobsberg – en av alla simsugna var femårige Elliot.

Foto: Stefan Källstigen

Storbrand.

I april bröt en stor brand ut på Snapphanevägen i Jakobsberg. Rökpelarna kunde ses från stora delar av Stockholm.