Foto: Mostphotos/Cecilia Sandman

Så här blir Värmdös 2021 enligt spåkulan

2021 blir året då vi ­fasar ut coronaeländet. I spåkulan syns också nya idrottsinriktningar, beslut om kulturhus och flera omtvistade beslut genomförs.

  • Publicerad 15:12, 22 dec 2020

Vågar vi hoppas på ett mer normalt år 2021? Ett år då Gustavsbergsbadet kan öppna som vanligt igen, likaså biblioteken, konsthallen och museet, och alla andra verksamheter som nu tvingas hålla tillfälligt stängt på grund av covid-19. Ett år då alla lokala krogar får släppa in gäster igen. Vi håller tummarna.     

Tuffa förändringar

Några politiskt infekterade frågor som ska verkställas är den stora rockaden och nedläggningen av förskolor och skolor i kommunen ­ om det klubbats igenom hela vägen. Även hemtjänsten, som ska privatiseras, och Gustavsbergs konsthall som säljs ut eller läggs ned.  

Kanske kommer byggplanerna för Hemmesta C och Gustavsbergs C att röra på sig 2021, och bygget av nya hyresrätter i Brunn. Tomten i Brunn är inhägnad och väntar på grävskoporna men inget händer. Bygget av nya idrottshallen i Charlottendal drar igång.

Ny gymnasieinriktningar

Arbetena med nya Skurubron rullar på, liksom t-baneutbyggnaden i Nacka och nya bussterminalen vid Slussen.

Kikar vi på de lokala föreningarna kliver VIF:s damer upp i division två i fotboll. Andra positiva saker, om man gillar träning, är att den nya padelhallen vid Värmdö marknad, med plats för elva banor, invigs och Gustavsbergs gymnasium G2 startar hockey- och puckelpistprofil i höst. Kanske får vi se ett beslut om nya kulturhuset i hamnen.

Med förhoppning om ett bättre 2021, så lämnar vi 2020 bakom oss.