Arkivbild. Såhär såg det ut när StockholmDirekt besökte Vanadisbadet för ett år sedan. Foto: Sacharias Källdén

Så hanterar Vanadisbadet trycket i sommar

Sommarvärmen är här och många är onekligen badsugna. Utanför Vanadisbadet har besökarna mötts av köer och principen en ut – en in. Orsaken är förstås den rådande pandemin.

  • Publicerad 11:29, 23 jun 2020

Badsäsongen är här och i Vasastan lyser alternativen med sin frånvaro. Vid Vanadisbadet, som är det enda bassängbadet i stadsdelen, har stockholmarna mötts av köer.

– För att klara att ha öppet med corona-anpassning så har vi begränsat antalet som kan vara inne på badet. Det är en förutsättning för att vi ska kunna ha öppet, säger Camilla Hagman, kommunikatör på idrottsförvaltningen.

Max 100 besökare

Men det är inte bara Vanadisbadet som har haft många badsugna besökare den senaste tiden. Utomhusbassängerna i staden är populära och samtliga fyra betalbad (Eriksdalsbadet, Järvabadet och Kampementsbadet utöver Vanadis) har hittills nått sin maxgräns relativt snabbt. Gränsen på Vanadisbadet är nu 100 personer. När det är fullt på badet är det ”en ut – en in” som gäller.

– Vi kommunicerar detta och andra anpassningar som vi gör på respektive bads sida, samt vid entréer, säger Camilla Hagman.

– Det är tråkigt att våra besökare ska behöva stå i kö. Vi beklagar det. Men under rådande omständigheter är det svårt att göra något åt det. Intresset för att besöka våra utomhusbassänger är större än antalet vi klarar att ta in, fortsätter hon.

Även den som har årskort, sommarkort och klippkort måste stå i kö. Rådet är som följer: "är det fullt och man inte vill stå i kö så behöver man vara beredd att göra om sina planer för dagen". Självklart ska man inte besöka badet om man känner sig sjuk.

Öppettider och priser i sommar

Måndag–fredag: klockan 6.30–20.00.
Lördag–söndag: klockan 9.00–18.00.

Vuxna: 80 kronor.
Studerande/pensionärer/arbetslösa: 60 kronor.
Barn/ungdom 4–19 år: 20 kronor.

Sommarkort

Vuxen: 800 kronor.
Studerande/pensionärer/arbetslösa: 500 kronor.
Barn/ungdom 4–19 år: 160 kronor.

Sommarkortet gäller på Eriksdalsbadets utebassänger, Järvabadet Kampementsbadet och Vanadisbadet.

Det finns också möjlighet att köpa årskort som gäller på samtliga bad.

Visa merVisa mindre