SOM ETT MONSTER. Amandas julgran kan ha varit Stockholms, kanske Sveriges, fulaste. Foto: Privat

Så gick det för Stockholms fulaste julgran

Det kan ha varit Stockholms absolut fulaste julgran någonsin. Långt innan tjugondag Knut och julgransplundringen slängdes den dock ut.

  • Publicerad 12:07, 13 jan 2021

Innan jul berättade vi om Amanda Ranebo, 31, som i hela sitt liv har önskat sig en vacker ”Disneygran”, likt dem som finns i de tecknade serierna. Men hennes önskan har aldrig besannats. Snarare tvärtom.

Hennes bonuspappa har istället satt i system att, år efter år, leverera den fulaste granen han kan hitta till Amanda och hennes familj.

Kolla in snögubbarna i Stockholm

INTE GRANNA. Här är några av Amandas tidigare fulgranar. Foto: Privat

En gång var granens stam helt böjd, ett annat år hade granen bara grenar på ena sidan. Förra året låg granen ned helt och hållet och en annan minnesvärd fulgran såg ut som ett bonsaiträd.

– Julgranar är ett stort livstrauma för mig. Jag har gråtit många tårar genom åren. Min låtsaspappa har försökt pränta in att ”alla granar är lika värda – den här fula granen hade aldrig kunnat drömma om att bli en julgran”, sade Amanda till Mitt i inför årets julfirande.

2020 slog dock nytt bottenrekord. Granen liknande ett hemskt monster med sina utstickande grenar och den tog upp så mycket plats att det var omöjligt för Amanda och hennes barn att använda soffan i vardagsrummet.

Åkte ut mitt i julfirandet

Men det som troligtvis var Stockholms fulaste julgran blev inte långlivad hemma hos familjen Ranebo.

Redan på juldagen 25 december slängdes den ut.

– Det var en riktig befrielse att kunna röra sig fritt i huset, säger Amanda.

Någon förhoppning om bättring till nästa år har hon dock inte.

– Nästa års gran är tydligen redan hittad. Jag tror min bonuspappa fick lite prestationsångest efter årets uppmärksamhet. Jag tar tillbaka allt om att de inte kunde bli värre, bilder på den kommande granen motbevisar mig stort, säger Amanda.

Är det här Stockholms fulaste julgran?

INGEN LJUSNING. Redan nu har Amanda fått veta att julgranen 2021 kommer vara extremt ful. Foto: Privat