Så gick det för Ingemar i radioamatörs-VM

Nälstabon Ingemar deltog i radioamatörs-VM i Tyskland i förra veckan. Han är nöjd med resultatet. – Det gick fint, i våra mått mätt gick det bra, berättar han.

  • Publicerad 16:59, 18 jul 2018

Nälstabon Ingemar Fogelberg, 57, tävlade i Radioamatörs-VM i Tyskland i förra veckan. Tillsammans med vännen Gunnar Widell hade han det enda svenska laget bland 63 lag från hela världen.

Amatörradio är radiokommunikation mellan människor, via radio, på många olika trafiksätt, till exempel telefoni, telegrafi eller via digital kommunikation.

Under tävlingens gång ska de olika lagen få kontakt med så många andra radioamatörer som möjligt. Man tar både kontakt med de andra lagen och personer som sitter på andra platser runt om i världen.

Ingemar är nöjd med resultatet efter matchen.

– Det gick fint, i våra mått mätt gick det bra. Vi kom på plats 28 av 63. Det var väldigt små detaljer som skiljde oss från de närmsta konkurrenterna, säger han.

Laget som vann kom från Litauen. Matchen höll på i 24 timmar. Ingemar kunde hålla sig vaken hela tävlingen, men någon annan lyckades inte med det.

– Domaren satt bredvid och nickade till och somnade några gånger.