Dansa runt stången hemmavid. Mitt i guidar dig till årets firanden. Foto: Mostphotos

Så firar Vallentuna midsommar 2019

Årets midsommar står för dörren, fredag den 21 juni är det dags. Även om det kan kännas som det är en evighet tills dess, så är det faktiskt hög tid att planera.

  • Publicerad 19:30, 11 jun 2019

Mitt i hjälper Vallentunaborna på traven, och en sak är säker, det är inte nödvändigt att lämna kommunen för att komma i rätt midsommarstämning. På hemmaplan bjuds det på en rad olika möjligheter som involverar dans, musik och lövade stänger.

Kvarnstugan

Vid Kvarnstugan i Brottby blir det elfte gången gillt som man arrangerar midsommarfirande. Keps Perssons står för musiken medan Ingemar Ramström leder dansen kring stången. God stämning är garanterad!

Därutöver blir det bland annat tipsrunda och lotterier. Arrangörerna låter även hälsa att servering finns i Kvarnstugan, men till denna kan det blir lång kö så det är en god idé att ta med egen mat och dryck.

Vid Kvarnstugan pågår festligheterna mellan 12-15, medan stången reses klockan 12.30.

Mer info här.


Kyrkängen

På ängen mellan Vallentuna kyrka och Vallentunasjön är det i vanlig ordning traditionellt firande med allt det där som hör midsommar till: musik, dans, förfriskningar och bokbord.

För den som inte kan få nog av sommarkänslorna så finns det möjlighet att dagen innan midsommar, på torsdag den 20 juni, hjälpa till med förberedelserna inför den stora dagen – girlanger ska bindas och kransar likaså.

Mer info.


På Kyrkängen kan den som vill vara med och hjälpa till med att binda kransar dagen innan midsommarafton. Foto: Most Photos


Björkvallen

Frösunda Hembygdsföreningen arrangerar midsommarfirande på Björkvallen tillsammans med Frösunda sportklubb. Tiderna som gäller hos dem är 11.30–15.00. Därutöver låter vi arrangörernas egen information ingå i denna guide som citat:
”Midsommarstången reses, danserna dansas, lekarna leks, medhavd midsommarfestmåltid eller inköpt fika intas, människor träffas, solen lyser, ja helt enkelt: Midsommar på Björkvallen!”

Mer info här.


Lindholmen

I vanlig ordning blir det traditionellt midsommarfirande vid Orkesta bygdegård i Lindholmen. Med start klockan 12 börjar de lövade skrindorna rulla från Lindholmens station, Orkesta kyrka och Kulla/Hagmarksvägen. Väl framme vid bygdegården reses stången klockan 13 – dansen kan börja! Därtill blir det på pilkastning, tombola, chokladhjul och fiskdamm. Kaffeservering och hembakt finns till försäljning.

För den som vill vara med och klä midsommarstången är man välkommen på torsdagskvällen klockan 18, samling sker vid bygdegården. Ta med blommor!

Blommor, flaggor och dans – och kanske lite sill? Foto: Most Photos

Midsommarkonsert

Traditionsenligt bjuds det fram på kvällskvisten in till midsommarkonsert i Vallentuna kyrka mellan 17-18. Medverkar gör Lasse Widén, violin och Leif Johansson på klaviatur. Fritt inträde.

Mer info här.


Har du fler tips på festligheter som platsar här? Eller har vi kanske glömt bort något firande? Hör av dig till oss via Mitt i:s Facebook.