Kristoffer Triumf gör populära podden Värvet. Bild: John Kindbom Foto: Johan Kindbom

Så du lämnar gamla Vällingby för Södermalm?

Hallå där… …Kristoffer Triumf, skapare av prisbelönta poddsuccén Värvet, som nu lämnar ateljén i radhuset i Vällingby där han spelat in över 300 av sina karakteristiska långintervjuer, för att hädanefter spela in i en studio på Mariaberget.

  • Publicerad 13:10, 16 aug 2018

 

Så nu överger du gamla Vällingby för Södermalm där alla andra mediekändisar redan finns?

– Ja, det är lite vemodigt. Men samtidigt dök det upp ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Och Mariaberget har en väldigt speciell atmosfär. Det är ingen slump att Tårtan (legendariskt barnprogram från 1970-talet, reds anm.) spelades in på krypavstånd härifrån.

Den gamla ateljén är mytomspunnen för sin speciella känsla. Är du inte rädd att den avspändheten går förlorad i nya studion?

– Nej. Jag trodde länge att det satt i väggarna, och att det var ateljéns förtjänst att det gick så bra. Men nu tänker jag att det kanske har att göra med mig också. Lugnet följer med mig, hoppas jag. Och den nya ateljén passar mig egentligen bättre, bland annat av logistiska skäl. Privat bor jag inne i stan sedan några år.

Flyttar du för gott?

– Nja, jag tar det som ett pilotår fram till nästa sommar för att se om det går. Samtidigt vill jag passa på att säga att det har varit väldigt häftigt att få vara i Vällingby, med alla fina grannar och alla omkring. Så tack till er!

Vilka jävla minnen jag har från den här trälådan! Det blev över 300 intervjuer från ateljén i Vällingby – ingen annan arbetsplats har betytt så mycket – men nu är det över för den här gången.

Kristoffer Triumf på Instagram