OLIKA. I år gör Kungsholmens gymnasium lite olika med utspringen i pandemins spår. Foto: Andreas Enbuske/Arkivbild

Så blir utspringen på Kungsholmen

Ett fåtal anhöriga på plats eller helt stängt och väktare. Det varierar hur gymnasieskolorna gör med utspringen i år.

  • Publicerad 09:30, 1 jun 2021

I år är det flera gymnasier på Kungsholmen som anordnar utspring där anhöriga till studenterna tillåts vara på plats. Dock i begränsad skala.

Kungsholmens västra hade man helt stängt förra året, men då samlades en del utanför skolan. I år tillåts en anhörig till utspringet som sker klassvis över två dagar för att skolan ska få bättre kontroll, enligt rektor Andreas Eriksson.

Skolgården kommer också spärras av med ”coronasäker möblering” och de samarbetar med vakter och polisen.

Anna Whitlocks gymnasium, som håller i sitt allra första utspring, kör man också uppdelning över två dagar där två anhöriga tillåts in till avgränsade platser på innergården.

Kungsholmens gymnasium välkomnar också två anhöriga per student, som måste föranmälas, och utspringet sprids ut över två dagar. Dessutom kommer skolgården att delas in i olika avdelningar och inhyrda väktare och skolpersonal ska se till att reglerna efterlevs enligt skolledningen.

Men det finns även de skolor som inte har utspring, exempelvis Klara Teoretiska och Grillska gymnasiet. Det senare kommer att ha avslutning för eleverna på plats men då de inte har någon skolgård har de uppmanat elever och anhöriga att mötas upp på annan plats för att fira.