Hög stämning. Trångt framför scen i den lummiga grönskan under 2019 års Trädgårdsrock när Clifftones spelar. Foto: Victor Ekvall

Så blir Trädgårdsrocken och Kulturparksfestivalen

Trots fortsatt pandemiläge pågår planeringen för både Trädgårdsrocken och Kulturparksfestivalen för fullt. – Det kommer att bli ett häftigt ska-band på sju man med blås och hela kalaset, säger Viktor Ekvall, sekreterare i Musikcentralen som arrangerar Trädgårdsrocken.

  • Publicerad 15:19, 28 maj 2021

En riktigt stor reggaegrej kommer eventuellt ske här.

Ljusnande tider stundar för alla Haningebor som efter ett coronaår är svältfödda på livemusik. Den 14 augusti kan det, om pandemiläget så tillåter återigen vara dags för Trädgårdsrocken i Tungelstaparken. Slutligt beslut tas sista maj. Förutom det bokade ska-bandet så bör reggaefans hålla utkik efter Trädgårdsrockens program.

– En riktigt stor reggaegrej kommer eventuellt ske här. Och de som är reggaefantaster kanske kan lista ut vad det är, säger Victor Ekvall, sekreterare i Musikcentralen som arrangerar festivalen.

Planer på graffiti

Förutom livemusiken finns också planer på att ha med en lokal graffitikonstnär. Graffitin kommer i så fall att sprayas på ett speciellt plastskynke som spänns upp mellan ett par träd. Dessutom kommer det troligen finnas en brandbil eller polisbil på plats, något som brukar vara populärt bland de barn som besöker festivalen. Det kommer också att gå att få airbrush-tatueringar som föreställer loggor till de band som uppträder.

Festivalerna

Trädgårdsrock: 14 augusti klockan 14-21. Gratis för alla åldrar och är enligt arrangören till för att sprida musik, glädje och låta kulturlivet leva vidare. Arrangeras i Tungelstaparken.

Kulturparksfestivalen: 21 augusti. Syftet med festivalen är enligt arrangörerna att visa hur mycket Haninges kulturliv genom ideeella krafter har att erbjuda med musik, teater och poesi på fem scener i området. Arrangeras i Kulturparken i Handen.

Visa merVisa mindre

Folkfest. Så här såg det ut för två år sedan på Kulturparksfestivalen. Foto: Peter Karlsson

Fattar beslut i sommar

Och en vecka senare är det Kulturparksfestivalen, även här om läget tillåter.

– Under hittillsvarande rekommendationer har vi varit beredda att ställa in eller dela upp det på flera dagar, säger Mikael Klein, kassör i kulturföreningen Levande Zon. Vi har sagt att vi tar beslutet om att köra eller inte köra senast till midsommar.

Musik, teater och konst

På festivalen finns fyra områden. Först Gula Villan med en musikscen utomhus där olika band spelar. Bredvid Gulla Villan har ABF ett hus. Där har det på senare år varit ett samarbete med Haninges konstnärer som ställt ut sin konst.

Vid gamla Folkets hus byggs som vanligt en dansbana upp med dansmusik på dagen och band på kvällen, som inte är bokade än. Och inne i gamla Folkets hus bjuder teaterföreningen Roj på ett program med teater och musik. Slutligen deltar också Handens museum och smedja i festivalen. Bland annat kan man prova på att smida själv och testa olika hantverk.