Det ska byggas 30 nya bostadsrättslägenheter i hamnen i Enköping. Intresset för att bo hamnnära har varit stort. 21 av de 30 lägenheterna är redan sålda. Och därmed är det klart att bygget av de nya lägenheterna kan ta fart.

– Intresset har varit enormt. Vi ville komma upp i en täckningsgrad på 21 sålda lägenheter för att säkerställa att projektet skulle bli av. Det kom vi upp i redan förra torsdagen, säger mäklaren Christina Segerstedt på Fastighetsbyrån i Enköping som sköter försäljningen av de nya lägenheterna i hamnen.

Vilka är det som köpt en lägenhet?

– De allra flesta är kapitalstarka Enköpingsbor som sålt sin villa. Ser man till kvadratmeterpriset så är det här i toppenskiktet av vad vi säljer bostäder för i Enköping, säger Christina Segerstedt.

Lägenheternas storlek sträcker sig från tvårummare och kök på 41 kvadratmeter till en möjlig sexrummare som är en hopslagning av två lägenheter (147 kvadrat). Bostäderna kommer att byggas på en fastighet med tre olika fasadframställningar. Fasaden som vetter mot Ågatan/Kryddgårdsgatan kommer att vara en blandning av grå puts, silvermetallic plåt och övrig fasad kommer att ha träpanel. I källarvåningen blir det ett garage med parkeringsplatser och förråd.

– Att det finns garage och förråd i källaren, som är ovanligt idag när det kommer till nyproduktion, sammantaget med läget, tror jag är anledningar till att intresset varit så stort, säger hon.

Inflytt 2022

De nya lägenheterna beräknas vara klara för att bebos någon gång under 2022.

– Augusti, september eller oktober 2022 har vi sagt. Och det är det säkraste man kan säga idag. Det går inte att spika ett exakt datum två år i förväg, säger Christina avslutningsvis.