BIOHÖST. Nu startar filmhösten på Mälarbio, med flera stora internationella premiärer i repertoaren. Foto: Filip Wahlberg

Så blir filmhösten på Mälaröbion

Ladda upp med popcorn, eller annat valfritt biosnacks, för nu drar biohösten igång på Mälaröbion. Efter en vår med många inställda filmpremiärer, kommer flera av dem nu till den vita duken på Mälarö.

  • Publicerad 11:30, 4 sep 2020

Sedan i mitten av augusti har Mälaröbion varit öppen för publik, efter att ha varit stängd hela sommaren.

– Det är kul att komma igång igen, och vi ser att det finns en vilja bland publiken att gå på bio igen, säger föreståndaren Andreas Carlsson.

Redan i helgen drar man igång på riktigt, och återgår till ett filmschema som förra hösten, med två till fem filmer i veckan. Dock med flera begränsningar med tanke på rådande pandemi, menar Andreas Carlsson.

– Vi har en stor salong som rymmer 200 besökare, och vi säljer inte fler än 50 biljetter per visning. Så besökarna kan sprida ut sig rejält i salongen, säger han.

Utöver ett begränsat antal besökare per visning har man också gjort det enklare att handla sina biljetter på internet för att minska trycket i kassan. För den som ändå vill köpa sin biljett på gammalt hederligt vis, har man separerat kassan från insläppet för att minska smittspridning.

"Bra film på bio, oavsett smak"

Nu ligger fokus på de många filmpremiärer som har skjutits upp sedan coronapandemin bröt ut. För barnfamiljerna kommer flera barnfilmer, och andra höjdartitlar inom thriller, dokumentär och drama, för att nämna några exempel.

– Vår repertoar är bred och varierad för att det ska finnas bra förutsättningar för att se bra film på bio, oavsett smak. Vi hoppas att besökarna utnyttjar den möjligheten, säger Andreas Carlsson.

Här är filmerna i september:

The new mutants.

Rymdresan.

Sångklubben.

Shirley.

Trubbel.

The secrets we keep.

Våga drömma.

Babyteeth.

Visa merVisa mindre

BIOHÖJDARE. Andreas Carlsson, föreståndare på Mälaröbion. Foto: Filip Wahlberg

Många rädda för överfall

Nyheter Fler otrygga i en av de tryggaste kommunerna Många flickor på Ekerö är oroliga för att antastas. Detta trots att få utsatts för brott i kommunen.onsdag 30/9 16:44

Nu fortsätter arbetet med tunneln på Lovön

Nyheter Ny entreprenör för Förbifarten på plats En ny entreprenör är i dagarna på plats för att slutföra tunnelarbetet under Lovön. Sommaren 2023 beräknas sprängningsarbetet vara klart.onsdag 30/9 11:41

Fyra lokala spelare i TV-pucken i år

Nyheter Unga talanger redo för årets upplaga Fyra unga spelare från Mälaröarna har tagit plats i olika lag i årets TV-puck. Men kvalet har ställts in på grund av pandemin och det är ännu inte fastställt hur finalen ska spelas.tisdag 29/9 16:38