Foto: Ramzi Shawky

Så blev Skogås nya fotbollsplan

Den nya fotbollsplanen Vretens BP i Skogås har börjat fyllas med liv och rörelse – särskilt efter att spelare från Skogås-Trångsunds FF börjat hålla träningar för unga som vill leka eller lira.

  • Publicerad 11:21, 2 sep 2020

Sedan snart två månader står en ny fotbollsplan klar och tillgänglig för alla i Skogås. Varje fredag finns också ledare med koppling till Skogås-Trångsunds FF på plats för att hålla öppna träningar med fotboll och lek, på uppdrag av Huddinge kommun.

–  Än så länge har det varit en succé. Många barn kommer och säger att de längtar till fredagen, säger Ramzi Shawky.

Ramzi Shawky spelar i Skogås-Trångsunds FF:s herrlag men befinner sig på Skogås BP många fredagar i rollen som tränare. Fotbollen på fredagar är gratis, och deltagarna kan dyka upp närsomhelst mellan klockan 17 och 20, då verksamheten är igång.

– Vår målgrupp är unga i åldern 10-17, men vi har tillåtit lite yngre och lite äldre beroende på hur många vi varit. Det ska vara både träning och lekar, det behöver inte ens handla om fotboll, säger Ramzi Shawky.

– Vi bjuder på dricka, och har två ledare på plats. Jag är en av dem, så har vi en till kille som också spelar i herrtruppen, och en tjej som spelar i damjuniorerna.

Tillgänglig för fler

Ett mål med initiativet har varit att göra spelplanen tillgänglig för fler, och att locka fler tjejer.

–  Det har kommit många fler tjejer än jag trodde. Vi vill visa att det inte måste handla om tävling eller match att hänga på en fotbollsplan, det kan vara lek och kul, säger Ramzi Shawky.

Han menar att träningarna har lett till att ungdomar kommer och hänger på planen, också andra dagar i veckan.

–  Planen är oftast ledig, inte bokad. Det har varit kul att se att ungdomar kommer hit och hänger. Blir träningarna en framgång kanske de blir fler.

Öppna träningar

Varje fredag klockan 17-20.

Målgrupp barn och ungdomar 10-17 år.