Sollentunas politiska ledning. Jonas Riedel (C), henrik Thunes (M), Anna-Lena Johansson (L) och Magnus Ramstrand (KD). Foto: Pressbild

Så agerar kommunledningen på de skärpta coronakraven

Kommunledningskontoret hade i förmiddags möte med samtliga partiers gruppledare för att informera om hur Sollentuna kommun agerar med anledning av de skärpta coronaråden som regionen gick ut med i går.

  • Publicerad 16:40, 30 okt 2020

– När det gäller vård- och omsorg hålls träffpunkter för äldre fortsatt stängda, och nu stängs även Solstrålen i Norrviken för personer med funktionsnedsättning. Äldreboenden är fortfarande öppna för besök, men vi väntar på eventuellt nya riktlinjer, säger Anna-Lena Johansson, 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen och ordförande i Vård- och omsorgsnämnden.

Även Socialkontorets öppna verksamheter, så som Kafé Ture kan komma att stängas.

Förskolor, grundskolor och gymnasium håller däremot öppet som vanligt, och barn och elever som är friska ska gå till skolan.

Bibblan fortsatt öppet

Kultur- och fritidskontorets verksamheter diskuterades på ett möte under fredagseftermiddagen och flera beslut fattades.

Biblioteket är fortsatt öppet, men det är ingen mötesplats. Håll ditt besök kort. Ingen hjälp vid datorerna eller med kopiering och scanning. Detta gäller till den 19 november.

Meröppet på Arena Edsberg och Arena Rotebro har utökats till tisdagar och onsdagar.

Allmänhetens åkning är inställt under perioden

Fritidsgårdarna anpassar gårdarna genom att flytta verksamheten utomhus

Ungdomens hus på Arena Satelliten håller öppet och anpassar sina verksamheter utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Socialt avstånds hålls i verksamheten och handdesinfektion finns utplacerade i alla rum. Alla större arrangemang och evenemang för mer än 50 personer är inställda tills vidare.

Kulturskolan bedriver undervisning som vanligt, men den anpassas med sociala avstånd, hygien och att eleverna stannar hemma vid symtom.

Skaparverkstaden stängd

Kulturarrangemangen, konsthallen och skaparverkstaden på Edsvik kommer att hålla stängt fram till den 19 november

Musikcaféerna och Club Galaxy är tills vidare inställda under hösten.

–Som politiskt ansvarig för en verksamhet som berör många människor är jag oerhört angelägen att vi nu gör allt för att tillsammans med föreningar och familjer stoppa tandemin. Därför är jag glad för se åtgärder som har vidtagits, och behöver vi justera dem på något sätt så gör vi det, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Magnus Ramstrand (KD).

Uppmaning om hemarbete

Utöver dessa åtgärder uppmanar kommunen också all sin egen personal att jobba hemifrån om det är möjligt.

– Det är chefernas ansvar att se till att det finns möjlighet att jobba hemma för så många som möjligt. Och det gäller även oss politiker. Vi ska föregå med gott exempel och inte träffas fysiskt utan ha digitala möten i stället, säger Anna-Lena Johansson.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Fritidsgårdarna har stängt – blir digitala i stället

Nyheter Ställer om till verksamhet online och kontakt via sociala medier Fritidsgårdarna i Sollentuna har stängt sina lokaler tillfälligt för att minska risken för smittspridning. Nu ställer fritidsgårdarna och fritidsledarna om sin verksamhet till en digital fritidsgård...torsdag 26/11 5:15

Sollentunahem vann pris – bäst på energieffektivisering

Nyheter Sollentunahem vann förstapriset i tävlingen ”De bästa Klimatinitiativen 2020” i kategorin energieffektivisering när Sveriges Allmännytta anordnade konferensen Klimat- & energikicken på tisdagen.torsdag 26/11 5:15

Skarp kritik mot covidvården på äldreboenden

Nyheter Läget i Region Stockholm extra allvarligt enligt stor granskning Äldre i Region Stockholm som drabbades av covid-19 på sina äldreboenden och avled fick inte rätt vård och behandling. Det konstaterar Inspektionen för vård och omsorg.onsdag 25/11 17:00