HÅLLER ÖPPET. Statsminister Stefan Löfven uppmanar alla att inte besöka gym den kommande månaden. Men gymen i Stockholm har fortsatt öppet. Foto: Arkivbild, Ylva Bergman

Så agerar gymmen i Stockholm efter Löfvens uppmaning

Statsminister Stefan Lövfen har uppmanat svenska folket att ”inte gå på gym”. Så här agerar gymkedjor i Stockholm efter uttalandet.

  • Publicerad 11:15, 20 nov 2020

Under måndagen höll regeringen en pressträff där de föreslog ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta personer, som föreslås börja gälla från 24 november.

Stefan Löfven sade bland annat: "Gör din plikt. Ta ditt ansvar för att stoppa smittspridningen" och "Gå inte på gym. […] Ställ in!".

Friskis & Svettis: "Vi håller öppet"

”Efter många, långa möten med såväl Folkhälsomyndigheten som Friskis & Svettis Riks och Stockholm har vi kommit fram till att vi fortsätter hålla öppet och att anpassa träningen i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta för att kunna fortsätta erbjuda rörelseglädje i olika former – digitalt, utomhus och vid behov på anläggning. Vi följer utvecklingen noga och är redo att snabbt införa nya åtgärder vid behov”.

Josefin Engelt, pr-ansvarig Friskis & Svettis

Sats: "Vi håller öppet"

”Vi lyssnade självklart på presskonferensen med Stefan Löfven. Om Folkhälsomyndigheten skulle ge nya riktlinjer kopplade till vår bransch så kommer vi självklart att följa dessa. Träning och hälsa är viktigt för allas fysiska och mentala välmående i dessa tider och vi kommer fortsatt hålla öppet, och nu lägger vi mycket fokus på att tillgängliggöra träning på olika sätt och gör det enklare att träna hemma eller där man befinner sig. Vi har cirka 200 stycken ”Online training” och vi erbjuder online-PT och fler utomhusklasser för att göra det ännu enklare för våra medlemmar att träna både hemma och utomhus. Vi går också ut och uppmuntrar våra medlemmar till att planera sin träning och ber dem undvika att besöka oss på de mest populära tiderna.”

Malin Selander, kommunikationsansvarig Sats.

Träningskedjorna Nordic Wellnes, Actic och Puls & Träning har inte svarat hur de kommer att göra.

Här gäller – och här gäller inte – restriktionerna

Regeringen vill att de nya restriktionerna ska vara ”normerande”, alltså att de ska gälla på områden även där regeringen inte har makt att fatta beslut. I offentliga sammankomster ingår aktiviteter som ”anordnas för allmänheten eller som allmänheten har tillträde till”. I detta innefattas bland annat:

✓ demonstrationer
✓ religiösa möten. (Svenska kyrkan föreslår i sitt yttrande till regeringen att maxtaket på begravningar ska höjas från 8 till 20 personer. Regeringen väntas fatta beslut inom kort.)
✓ konserter
✓ teatrar och kulturevenemang

Här gäller de inte:
✓ privata fester
✓ biblioteksverksamhet
✓ badhus
✓ gym
✓ kollektivtrafik
✓ köpcentrum
✓ arbetsplatser
✓ restauranger och nattklubbar (men max åtta personer runt samma bord och alkoholstopp efter 22 från 20 november)

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Förslaget: Låt kameror på bussar bötfälla bilister

Nyheter Framkomligheten för bussar i staden måste bli bättre. För att nå dit vill regionen sätta kameror på bussar som kan plåta bilister som bryter mot trafikregler. Boten kommer sedan på posten. "Många...lördag 5/12 15:15

Snön i Väsjöbacken dröjer – inga minusgrader i sikte

Nyheter Mildvädret ett värre hot mot slalomsäsongen än coronan Förra säsongen var den första sedan Olle Carlsson började jobba med Väsjöbacken för 33 år sedan som backen inte kunde öppnas alls. Nu hoppas snömakaren innerligt på bättre lycka, och väntar otåligt...lördag 5/12 7:00