HÅLLER ÖPPET. Statsminister Stefan Löfven uppmanar alla att inte besöka gym den kommande månaden. Men gymen i Stockholm har fortsatt öppet. Foto: Arkivbild, Ylva Bergman

Så agerar gymmen i Stockholm efter Löfvens uppmaning

Statsminister Stefan Lövfen har uppmanat svenska folket att ”inte gå på gym”. Så här agerar gymkedjor i Stockholm efter uttalandet.

  • Publicerad 11:15, 20 nov 2020

Under måndagen höll regeringen en pressträff där de föreslog ett förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än åtta personer, som föreslås börja gälla från 24 november.

Stefan Löfven sade bland annat: "Gör din plikt. Ta ditt ansvar för att stoppa smittspridningen" och "Gå inte på gym. […] Ställ in!".

Friskis & Svettis: "Vi håller öppet"

”Efter många, långa möten med såväl Folkhälsomyndigheten som Friskis & Svettis Riks och Stockholm har vi kommit fram till att vi fortsätter hålla öppet och att anpassa träningen i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta för att kunna fortsätta erbjuda rörelseglädje i olika former – digitalt, utomhus och vid behov på anläggning. Vi följer utvecklingen noga och är redo att snabbt införa nya åtgärder vid behov”.

Josefin Engelt, pr-ansvarig Friskis & Svettis

Sats: "Vi håller öppet"

”Vi lyssnade självklart på presskonferensen med Stefan Löfven. Om Folkhälsomyndigheten skulle ge nya riktlinjer kopplade till vår bransch så kommer vi självklart att följa dessa. Träning och hälsa är viktigt för allas fysiska och mentala välmående i dessa tider och vi kommer fortsatt hålla öppet, och nu lägger vi mycket fokus på att tillgängliggöra träning på olika sätt och gör det enklare att träna hemma eller där man befinner sig. Vi har cirka 200 stycken ”Online training” och vi erbjuder online-PT och fler utomhusklasser för att göra det ännu enklare för våra medlemmar att träna både hemma och utomhus. Vi går också ut och uppmuntrar våra medlemmar till att planera sin träning och ber dem undvika att besöka oss på de mest populära tiderna.”

Malin Selander, kommunikationsansvarig Sats.

Träningskedjorna Nordic Wellnes, Actic och Puls & Träning har inte svarat hur de kommer att göra.

Här gäller – och här gäller inte – restriktionerna

Regeringen vill att de nya restriktionerna ska vara ”normerande”, alltså att de ska gälla på områden även där regeringen inte har makt att fatta beslut. I offentliga sammankomster ingår aktiviteter som ”anordnas för allmänheten eller som allmänheten har tillträde till”. I detta innefattas bland annat:

✓ demonstrationer
✓ religiösa möten. (Svenska kyrkan föreslår i sitt yttrande till regeringen att maxtaket på begravningar ska höjas från 8 till 20 personer. Regeringen väntas fatta beslut inom kort.)
✓ konserter
✓ teatrar och kulturevenemang

Här gäller de inte:
✓ privata fester
✓ biblioteksverksamhet
✓ badhus
✓ gym
✓ kollektivtrafik
✓ köpcentrum
✓ arbetsplatser
✓ restauranger och nattklubbar (men max åtta personer runt samma bord och alkoholstopp efter 22 från 20 november)

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Möte i kväll om våld och otrygghet efter brutalt rån i söndags

Nyheter Tonårspojke misshandlades helt oprovocerat vid 18-tiden i Rotebro En tonårspojke blev rånad och misshandlad av två killar i Rotebro vid 18-tiden i söndags. Pojkens pappa blev frustrerad och skrev ett inlägg på Facebook. Det ledde till ett digitalt möte om...torsdag 26/11 18:32

Trenden bruten – färre nya coronasmittade än veckan innan

Nyheter Nya siffror från Folkhälsomyndigheten i dag Under vecka 43–46, fyra veckor i rad, ökade antalet nya coronasmittade i Sollentuna. Men nu har kurvan vänt, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror som presenterades i dag. Under vecka 47...torsdag 26/11 15:42

Krock på E4 när polisen jagade vinglande bil

Nyheter Föraren greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och grovt drograttfylleri med mera I förmiddags körde en polispatrull efter en bil som framfördes vingligt på E4 Söderut i Sollentuna. Det slutade med att den förföljda bilen krockade in i två andra fordon.torsdag 26/11 14:00