STRYKS. Stadens nya styre har bestämt att det inte ska byggas någon fotbollsplan i Fredhällsparken, vilket har fått Socialdemokraterna att ilskna till. Foto: Stockholm stad

S-vrede över stoppad fotbollsplan i Fredhäll

Som att lägga ner hela byggprojektet i Stadshagen. Jan Valeskog (S) är rasande över de grönblåas besked att stoppa en ny fotbollsplan i Fredhällsparken.

  • Publicerad 15:43, 17 okt 2018

Enligt stadens nya styre ska en ny plats för en ersättningsplan för den som försvinner på Stadshagens IP tas fram, istället för Fredhällsparken.

Men det ger avgående stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) inte mycket för.
Enligt honom är de grönblåas besked att stoppa arbetet för en ersättningsplan i Fredhällsparken lika med att just nu lägga ner hela byggprojektet i Stadshagen.

Svårt hitta ny plats för stoppad fotbollsplan

– De pekar ut platsalternativ som inte kommer att fungera, det är redan utrett. Alla partier, inklusive vi, har lovat att om vi inte får en ersättningsplan så ska projektet inte genomföras. Det jag oroar mig för nu är att de kommer bryta det löftet. Men tanke på alla vallöften som Moderaterna har haft men brutit så kan de svika fotbolls-Stockholm också, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Att säga nej till Fredhällsparken utan att ha ett alternativ kallar Valeskog för ”ansvarslöst”. S kommer fortsätta att driva linjen om en plan i parken.

– Ja, absolut. Det finns inget annat alternativ, säger Valeskog.

Slår bort kritiken

Men den kritiken slår Joakim Larsson (M), stadens nya stadsbyggnadsborgarråd bort. Inga bostäder ska försenas eller tas bort och inga tidigare löften ska brytas.

Enligt honom är byggplanerna i Stadshagen uppdelade på flera etapper. Första etappen är tänkt att byggstarta om två år och arbetet som berör Stadshagens IP och fotbollsplanerna är i den tredje etappen.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi inledde arbetet när vi styrde staden, då hade vi sex år framför oss att hitta en ny placering. Det låter på Socialdemokraterna som om den tiden är ute och så är det inte. Det är fortfarande två till fem år kvar innan spaden i praktiken går i backen där fotbollsplanerna ligger. Min bedömning är att vi kommer upprätthålla det löftet, säger Joakim Larsson.

Att hitta en ny plats för fotbollsplanen ska nu prioriteras. Att få fram en detaljplan för en 11-spelsplan går "betydligt snabbare än när det handlar om bostäder", enligt Joakim Larsson.

– Fredhällsparken är det som staden har jobbat med under de här åren. Nu gäller det att prioritera att hitta en ny placering så inte bostadsprojektet behöver skjutas framåt och det är min bedömning att vi kommer göra, säger han.