Mordförsök, drogförsäljning och grupperingar i centrum. S reagerar på den senaste tidens situation i Hässelby strand. Genrebild. Foto: Sacharias Källdén

S vill se åtgärder efter mordförsök

Socialdemokraterna hävdar i en ny skrivelse till stadsdelsförvaltningen att allt fler invånare och butiksägare i Hässelby strand känner sig otrygga efter den senaste tidens grova brott och narkotikaförsäljningen i centrum.

  • Publicerad 18:00, 5 jul 2022

En man anträffades skadad efter ett misstänkt mordförsök vid Hässelby strands t-banestation lördagskvällen den 11 juni, efter en misstänkt skottlossning.

I en ny skrivelse till stadsdelsförvaltningen skriver nu sex S-företrädare att allt fler invånare och butiksägare i Hässelby strand känner sig otrygga efter den senaste tidens händelser. Detta ska ha kommit företrädarna till känna, skriver man.

Tillfälligt uppsatta kameror

S hävdar att invånarna och butiksägarna ser den öppna drogförsäljningen och hur gängen vid centrum bara blir större. Detta trots de tillfälligt uppsatta övervakningskamerorna och polisens ökade närvaro. S önskar att förvaltningen kontaktar polisen i frågan samt återkommer med svar på hur förvaltningen tänker göra för att öka känslan av trygghet i området.