På förra veckans utbildningsnämnd föreslog Kadir Kasirga (S) att staden bör säga upp hyreskontraktet med muslimska stiftelsen Al-Azhar.

Men han fick kalla handen av skolborgarrådet.

– Snarare kommer jag alltid rikta önskemål mot Skolinspektionen att de skulle vara lika aktiva med att inspektera skolor som vi som kommun är med förskolorna, säger Isabel Smedberg-Palmqvist (L) till Mitt i.

https://www.mitti.se/nyheter/efter-kritiken-al-azhar-ska-ha-gemensam-idrott-for-killar-och-tjejer/repqhp!ykEehUz0aDglEnAlaOCIsA/

Skolborgarrådet: Staten måste ställa krav

Kraven om att säga upp hyresavtalet avfärdar hon som politiska utspel.

– Det skulle kosta staden pengar och bara leda till att samma verksamhet flyttar någon annanstans. Att staten ställer krav på skolverksamheten är lösningen, säger hon.

https://www.mitti.se/nyheter/al-azhar-bristerna-pa-forskolorna-har-rattats-till/repuah!aL7@idGHiGpvZ@Yi1xaw0w/

Men Kadir Kasirga (S) anser att den grönblå majoriteten borde agera mer.

– Vi anser att det nu finns tillräckligt med underlag för att säga upp hyresavtalet med Al-Azhar. Ska staden konstatera att stiftelsen allvarligt bryter mot gällande lagar, föreskrifter och missköter sig ekonomiskt i förskoleverksamheten – men samtidigt inte lyfta ett finger för de barn som går där?

https://www.mitti.se/nyheter/fyra-doms-till-fangelse-i-al-azharharvan/repsfA!bsy9djw9kAdaqM8Po@48oA/

Kontraktet löper ut om 1,5 år

Al-Azhar-stiftelsen har ett löpande treårskontrakt i sina lokaler i Vällingby med kommunägda Skolfastigheter i Stockholm AB (Sisab). Den nuvarande hyresperioden löper ut i juli 2022.

Förskolelokalerna i Hjulsta hyr man av en annan fastighetsägare.

https://www.mitti.se/nyheter/staden-stanger-fristaende-forskolor/repuad!bGFuEksH6Fs7WOOuAwCNDg/